Από χθες, Τρίτη, το απόγευμα η Αττική δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Πεντέλη καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις πρασίνου και ζωές ανήμπορων ανθρώπων βλέποντας τις περιουσίες τους τυλιγμένες στις φλόγες. Σε τι κατάσταση βρίσκεται η φωτιά της Πεντέλης και γιατί υπάρχουν φόβοι για τυχόν αναζωπυρώσεις;

Η τελευταία ενημέρωση

Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη. Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής το μεγαλύτερο κομμάτι της πυρκαγιάς βρίσκεται σε ύφεση και ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παράλληλα, τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και ότι τα νοσοκομεία της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Επίσης σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν δυο νέα ενεργά μέτωπα στα Μέγαρα και στο Πόρτο Ράφτη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα δυο νέα πύρινα μέτωπα.

Ενίσχυση των ανέμων προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να υπάρχει ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι μέχρι και αργά το απόγευμα θα έχουν κάνει την εμφάνισή τους έντονοι βόρειοι και βορειανατολικοί άνεμοι (δηλαδή με κατεύθυνση προς την περιοχή της Αττικής), οι εντάσεις των οποίων θα προσεγγίζουν στις περιοχές που καίνε τα μέτωπα, ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Μέχρι τις 20:00 το απόγευμα δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στα φαινόμενα, όμως τις βραδινές ώρες ενδέχεται να μειωθεί η ένταση του αέρα και να φτάσει μέχρι τα 5 μποφόρ. Άρα οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για την κατάσβεση της φωτιάς με ευχή όλων να είναι το τέλος του πύρινου εφιάλτη.

Πού μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν οι πυρόπληκτοι; Αναλυτικά τα σημεία της Αττικής που μπορείς να προσφέρεις βοήθεια

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική σύμφωνα με το χάρτη της Copernicus 

Όπως επισημαίνει η υπηρεσία Copernicus στον χάρτη της, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο λεκανοπέδιο της Αττικής, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα ενεργά μέτωπα σε Μέγαρα, Πόρτο Ράφτη και η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση. Παράλληλα σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus, αυξημένος αναμένεται να είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως στη Λακωνία και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε κατάσταση πολύ ακραίου κινδύνου βρίσκονται Έβρος και περιοχές σε Αχαΐα και Ηλεία. Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο χάρτη μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιές αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες της Μεσογείου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News