Η τελετή έναρξης στο Τόκιο δεν έμοιαζε με καμιά άλλη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν με καθυστέρηση ενός χρόνου και παρακάτω μπορείς να δεις όλα τα highlights απ’ τη διαφορετική εκδήλωση.

Το Νέο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο φώτισε απ’ το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας, που σήμανε την επίσημη έναρξη της 32ης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ήταν η πιο απλή τελετή έναρξης, χωρίς κόσμο, ενώ κρατήθηκε μια στιγμή απόλυτης σιωπής προς τιμήν όλων των θυμάτων απ’ τον κορονοϊό.

Λίγο μετά την έναρξη, η σημαία της Ιαπωνίας μπήκε στο στάδιο, αφού μεταφέρθηκε από αθλητές, ο ένας εκ των οποίων ήταν με αναπηρία, αλλά και μια νοσοκόμα, που έδωσε ένα συμβολικό χαρακτήρα.

Ένα κομμάτι της τελετής αφιερώθηκε στα θύματα του φονικού σεισμού και του τσουνάμι το 2011, που οδήγησαν στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα και άφησαν πίσω τους, σχεδόν 18.500 νεκρούς.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, στον ολυμπιακό όρκο οι αθλητές ορκίστηκαν τη δέσμευσή τους για ένταξη, αρμονία, για ισότητα ενάντια στις διακρίσεις.

Το show ήταν εντυπωσιακό και οι Ολυμπιακοί Κύκλοι σχηματίστηκαν σε μια ξύλινη κατασκευή που είχε φτιαχτεί από δέντρα που φυτεύτηκαν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964.

Η ελληνική αποστολή έκανε πρώτη την εμφάνισή της, ως είθισται, και στη συνέχεια παρήλασαν και οι υπόλοιπες αποστολές.

Πώς θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο; Αυτή είναι η Eλληνική Aποστολή

Λίγο πριν ανάψει η Ολυμπιακή φλόγα και πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες, μια παιδική χορωδία μαζί με διάσημους καλλιτέχνες από όλες τις Ηπείρους, Keith Urban (Oceanía) John Legend (América) Coro Suginami (Asia) Angelique Kidjo (África) Alejandro Sanz (Europa), τραγούδησαν το “Imagine”.

Λίγο πριν το τέλος, μπήκαν δύο λαμπαδηδρόμοι στο Ολυμπιακό Στάδιο με τη Φλόγα, μια γυναίκα και ένας άνδρας, ενώ η Naomi Osaka άναψε τον βωμό.

Ανάμεσα στα highlights στην τελετή έναρξης στο Τόκιο ήταν και ο σημαιοφόρος της Τόνγκα που έκλεψε ξανά την παράσταση -το είχε κάνει και το 2016- ο οποίος μπήκε ημίγυμνος ενώ το σώμα του ήταν καλυμμένο με λάδι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News