Αλεξίου, Πλάτωνος, Κωχ, Μαραβέγιας, Αλευράς, Παυριανός, Μιθριδάτης, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, Μορφονιός, Αρβανίτη, Γανωτής, Κοροβίνης, Μάνου, Βασιλείου-Πέτσα, Μιχελής, Τουμασάτου, Μπασδέκη, Σαμαρά, Μαριδάκης, Γκόλια, Βαμβακούσης, Βολουδάκη, ενώνουν τις φωνές τους με όσους και όσες ανακοίνωσαν την συμπαράστασή τους στις τρεις προηγούμενες δράσεις (20 Οκτωβρίου, 1 και 9 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Οι καλλιτέχνες ζητούν δικαιοσύνη για τον/τη Ζακ/Zackie Oh” η οποία λαμβάνει χώρα στην πλατφόρμα του YouTube μέσω του επίσημου καναλιού της δράσης.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ο θάνατος προήλθε από ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου» – Όσα κατέθεσε η ιατροδικαστής

Δράσεις για την δικαίωση του Ζακ Κωστόπουλου

Μαζί με την Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, του Αντώνη Μποσκοΐτη και του Νίκου Σούλη οι καλλιτέχνες δημιουργούν και νέο καλλιτεχνικό υλικό εμπνευσμένο από τον άδικο χαμό του/της Ζακ/ZackieOh. Το βίντεο κλιπ για το τραγούδι “Η κραυγή του τρόμου” (διασκευή του “Walk On The Wild Side” του Lou Reed) με τη φωνή του Θανάση Αλευρά σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Παυριανού είναι μια από τις καλλιτεχνικές δράσεις που πραγματοποιήθηκε την ημέρα της δίκης για τον άδικο χαμό του Ζακ. Οι 24 καλλιτέχνες απαντούν στο ερώτημα “γιατί αποφασίσατε να υποστηρίξετε αυτό τον σκοπό;”, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

Θανάσης Αλευράς (ηθοποιός):
Δικαιοσύνη, γιατί θέλω να ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες έχουν τη μέγιστη αξία.
Σε μιά χώρα που οι άνθρωποι δεν δολοφονούνται μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.
Δικαιοσύνη για τον Ζάκ

Χάρις Αλεξίου (ερμηνεύτρια): 
Ο Ζακ, είναι γιος όλων μας. Η φρίκη που μας προκάλεσε η δολοφονία του, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Άρρωστα άτομα σε θέσεις επιβολής της τάξης, κάνουν εγκλήματα και η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την κάλυψη τους.

Κωστής Μαραβέγιας (τραγουδοποιός): 
Όποιος πέσει κατάχαμα στην κόλαση αυτή, κανείς-κανείς δεν μπορεί να σηκωθεί. 
Ένα χέρι βοήθειας δεν είναι αρκετό, θέλει ένα δίχτυ ασφαλείας στης πτώσης το κενό.
Ποτέ ξανά πεσμένος Ζακ στην κόλαση αυτή. 
Εγώ κι εσύ και όλοι μαζί, ζητάμε Δικαιοσύνη και βοηθάμε ΤΩΡΑ!

Μαριάννα Τουμασάτου (ηθοποιός): 
Γιατί μέχρι τώρα, τρία χρόνια μετά, κανείς δεν έχει προφυλακιστεί, κανείς δεν έχει θεωρηθεί ότι είναι επικίνδυνος για το σύνολο. 
Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούν, που λένε πώς ο Ζακ, ήταν υπό την επήρεια των ναρκωτικών. ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Βγήκαν καθαρές οι εξετάσεις του. 
Ας μην λερώνουμε την μνήμη του, αφού δεν κάναμε τίποτα για να τον βοηθήσουμε. Να `μαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ/ΠΑΡΟΥΣΕΣ. Η Δημοκρατία, η Ελευθερία του λόγου, πρέπει να γυρίσει πίσω στη θέση της. Γιατί αν δεν βοηθήσουμε, είναι σαν να συμμετέχουμε στην καταστροφή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News