Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν μέλη του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης που βλέπουν τον κλάδο τους να πλήττεται για ακόμη μια φορά. Συγκεκριμένα, οι Djs της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για το νέο lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη με τον κλάδο τους να γίνεται ένα από τα λίγα θύματα. Με την απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης οι DJs δεν μπορούν να εργαστούν ενώ την ίδια ώρα οι προγραμματισμένες συναυλίες της πόλης γίνονται κανονικά.

Τι σημαίνει στην πράξη ένα mini lockdown και ποια είναι τα μέτρα που περιλαμβάνει;

H σιωπηρή διαμαρτυρία των DJs της Θεσσαλονίκης

Για το λόγο αυτό, μέλη του Σωματείου Δισκοθετών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία σιωπηρή διαμαρτυρία στο Θέατρο Δάσους την ώρα που πραγματοποιούσε συναυλία ο Γιάννης Πάριος. Η απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθούν κανονικά οι προγραμματισμένες συναυλίες την στιγμή που όλες οι μουσικές εκδηλώσεις των DJs ακυρώθηκαν προκάλεσε δικαίως την αγανάκτησή και την διαμαρτυρία των DJs της Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου Δισκοθετών αναφέρει:

“Μετά και την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, μένουμε για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας.

Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε. Μας είπαν πως οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν στέρηση ελευθεριών, παρά μόνο αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Και όμως, για άλλη μία φορά υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων από την κυβέρνηση. Αφού λοιπόν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (ή νοσούντες) και το προσωπικό κάνει 2 rapid test την εβδομάδα, ποιος είναι ο λόγος που κλείνουν την μουσική; Ποιος θα κολλήσει ποιον;

Είμαστε το εύκολο θύμα στις αποφάσεις της επιτροπής και της κυβέρνησης. Όμως δεν θα σιωπήσουμε άλλο! Αυτή είναι η δουλειά που συντηρούμε τις οικογένειες μας και υπάρχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας. Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News