Για πρώτη φορά δίνεται το Σήμα Ισότητας SHARE σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν υιοθετήσει πρακτικές για την ισότητα των φύλων.

Το Σήμα Ισότητας SHARE αποτυπώνει την έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών εντός των επιχειρήσεων, με στόχο την ισότητα των φύλων. Το σήμα απονέμεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε 18 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, η απονομή του Σήματος είναι το αποτέλεσμα μιας διετούς προσπάθειας στο πλαίσιο του έργου «SHARE: Προώθηση της εξισορρόπησης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής στις επιχειρήσεις και καλύτερης κατανομής των υποχρεώσεων φροντίδας μεταξύ ανδρών και γυναικών», η οποία περιέλαβε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη μεθοδολογίας αξιολόγησης, την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού, την εκπαίδευση και υποστήριξη των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή και την τελική αξιολόγησή τους.

Το Σήμα Ισότητας των Φύλων SHARE βρίσκεται σε ισχύ έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 και μπορεί να αξιοποιείται σε όποια ενέργεια δημοσιότητας κρίνεται σκόπιμο από τις επιχειρήσεις.

Η απονομή του Σήματος Ισότητας στις επιχειρήσεις θα γίνει από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, στο συνέδριο του έργου, το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022. Εκεί, θα παρουσιαστούν οι κυριότερες δράσεις και ενέργειες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, καθώς και καλές πρακτικές από επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα Ισότητας.

Σημειώνεται πως το έργο SHARE υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (συντονιστής φορέας) σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και τον Οργανισμό για την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Γυναικών Women On Top, με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 18 επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα Ισότητας SHARE

Οι 18 επιχειρήσεις, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στα κριτήρια αξιολόγησης, σύμφωνα με την εισήγηση της ανεξάρτητης Επιτροπής Αξιολόγησης και στις οποίες απονέμεται το Σήμα Ισότητας (παράθεση με αλφαβητική σειρά): 

 1. ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
 2. ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε
 3. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία
 4. Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών
 5. Atos Greece Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία
 6. BLUE OCEAN A.E. (πρώην BLUE VALUE)
 7. Commit Global
 8. DEL MONTE ΕΛΛΑΣ
 9. e-Μέντωρ solutions I.K.E.
 10. ECOLAB A.E.
 11. Grant Thornton (Business Solutions)
 12. Grant Thornton (Chartered Accountants)
 13. Human Rights 360
 14. Lidl Ελλάς
 15. OTS Α.Ε. (Open Technology Services – Υπηρεσίες Ανοικτής Τεχνολογίας)
 16. PRINTEC (ΕΛΛΑΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία-Συστήματα Πληροφορικής)
 17. The Body Shop
 18. WELLA COMPANY

Από τον φεμινισμό του 19ου αιώνα στους Ταλιμπάν του 2021: Πού είναι άραγε η ισότητα των φύλων;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News