Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, προχώρησε σε μία πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, εδώ και λίγες μέρες. Μετονόμασε τον δρόμο που βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» για να δείξει την συμπαράστασή της στον ουκρανικό λαό.

«Από σήμερα η εταιρική κάρτα κάθε υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας θα φέρει σημείωμα τιμής στον ουκρανικό αγώνα και όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις θηριωδίες του ρωσικού καθεστώτος κατά του ειρηνικού ουκρανικού έθνους όταν γράφουν το όνομα αυτού του δρόμου» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος της λιθουανικής πρωτεύουσας, Ρεμίγκιζους Σιμάσιους. 

«Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της»: Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αποκαλύπτει τις ιστορίες των παιδιών που χάνουν άδικα τη ζωή τους στον πόλεμο

«Οδός Ουκρανών Ηρώων»: Η Λιθουανία προχωρά σε μια σπουδαία πρωτοβουλία

Ο Σιμάσιους είχε ανακοινώσει την εξέλιξη αυτήν την περασμένη εβδομάδα και χθες οι υπάλληλοι του Δήμου εγκατέστησαν δύο νέες πινακίδες, με την ονομασία στα λιθουανικά και τα ουκρανικά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βίλνιους χρησιμοποιεί σήματα και σύμβολα για να μεταφέρει τα ηχηρά μηνύματά του προς τη Ρωσία.

Όταν ο πόνος γίνεται τέχνη – 10 illustrations που αφιερώνονται με αγάπη στην Ουκρανία και στους ανθρώπους της

Το 2018, η πόλη μετονόμασε μια πλατεία έξω από την πρεσβεία στο όνομα του Μπόρις Νεμτσόφ, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της αντιπολίτευσης που δολοφονήθηκε κοντά στο Κρεμλίνο από άγνωστους δράστες.

Το πρόσωπο της αντίστασης: Δύο συγκλονιστικά εξώφυλλα παίρνουν θέση υπέρ της ειρήνης και του Ουκρανικού λαού

Η Λετονία, ένα άλλο κράτος της Βαλτικής, έκανε επίσης χρήση αυτής της τακτικής.

Αξιωματούχοι από την πρωτεύουσα Ρίγα συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να μετονομάσουν τη διεύθυνση της ρωσικής πρεσβείας σε «Οδό της Ανεξάρτητης Ουκρανίας».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News