Για ένα τρανσφοβικό post που είχε κάνει το 2017 καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, στον οποίο επιβλήθηκε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή απ’ το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι η μήνυση είχε υποβληθεί απ’ το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού, ενώ με την ίδια απόφαση του Δικαστηρίου καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένα δεύτερο άτομο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, η καταδίκη του πρώην ποδοσφαιριστή αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Η περίπτωση του Βασίλη Τσιάρτα έδειξε για άλλη μια φορά πως το πληκτρολόγιο έχει δύναμη

Τι είχε γράψει σε ανάρτηση το 2017 ο Βασίλης Τσιάρτας;

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, πως: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. ΥΓ.: Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους, να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Μετά την ανάρτηση είχαν ακολουθήσει αντιδράσεις, με τον Βασίλη Τσιάρτα να επιστρέφει με νέο post, στο οποίο, όχι απλώς δεν είχε ανακαλέσει τα λεγόμενά του, αλλά είχε δηλώσει πως για εκείνον είναι ζευγάρι μόνο ένας άνδρας με μια γυναίκα και είχε συνεχίσει λέγοντας πως δεν μπορεί να δεχτεί ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θέλουν να έχουν παιδιά και να κυκλοφορούν δημόσια.

Ακολουθεί η δεύτερη ανάρτηση (διατηρείται η ορθογραφία): «Σχετικά με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα στο inbox μου χωρίς να είναι φίλοι μου κ μου λένε τι πρόβλημα εχω με τους gay κ τα ομόφυλα ζευγάρια εχω να τους πω το εξής: Ο καθένας μπορεί να εχει τις προτιμήσεις του είτε άντρας είτε γυναίκα κ το σέβομαι απόλυτα. Για μένα ομως ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας κ μια γυναίκα , οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Όσους γάμους όσες παρελάσεις κ οτιδήποτε αλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το οτι θέλουν να εχουν κ παιδιά οπως επισης κ το να βγαίνουν δημόσια να το επιδυκνείουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Κ αυτα τα οτι όποιος δε συμφωνεί ειναι ρατσιστής κ διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού. Υπάρχει πέρα απ´την αισθητική του καθε ανθρώπου κ η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News