Εικόνες που κόβουν την ανάσα. Πλάνα που σπαράζουν την καρδιά. Το βίντεο του Guardian απ’ την επίθεση σε μαιευτήριο της Μαριούπολης κάνει τον γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας θλίψη.

Μόλις πριν από μερικές ώρες, οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη και στο βίντεο βλέπουμε γυναίκες με παιδιά στα χέρια, αλλά κι άλλες επάνω σε φορεία, να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να σωθούν, ενώ τριγύρω υπάρχει φωτιά και συντρίμμια.

Το θαύμα της ζωής: Γυναίκα γέννησε σε καταφύγιο στο Κίεβο μέσα στο χάος των βομβαρδισμών

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, υπάρχουν τουλάχιστον 3 νεκροί -ανάμεσά τους κι ένα παιδί- ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 17 τραυματίες.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για διάπραξη γενοκτονίας, μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Μαριούπολη και παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός κατά μαιευτηρίου είναι η απόδειξη τού ότι αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία των Ουκρανών

Ο αντιδήμαρχος της πόλης δεν μπόρεσε να κρύψει την αγανάκτησή του για την επίθεση σε μαιευτήριο της Μαριούπολης. «Δεν καταλαβαίνουμε πώς είναι δυνατόν να βομβαρδίζεις ένα παιδικό νοσοκομείο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι αλήθεια».

«Ολόκληρη η πόλη παραμένει χωρίς ρεύμα, νερό, φαγητό και άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της αφυδάτωσης», είπε στο BBC η Olena Stokoz του Ερυθρού Σταυρού της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η οργάνωσή θα συνεχίσει να προσπαθεί να οργανώσει δίοδο.

«Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της»: Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αποκαλύπτει τις ιστορίες των παιδιών που χάνουν άδικα τη ζωή τους στον πόλεμο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News