Να κάνει πραξικόπημα ο ουκρανικός στρατός καλεί ο Πούτιν, ενώ την ίδια στιγμή είναι άγνωστο το εάν θα γίνει διαπραγμάτευση με τον Ζελένσκι. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

«Ξύπνησα από μια μεγάλη έκρηξη σήμερα. Κατάλαβα ότι ήταν πόλεμος»: Το εφιαλτικό πρόσωπο του πολέμου μέσα από τα μάτια των Ουκρανών

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε πως θα ήταν πιο εύκολο να μιλήσει μαζί τους παρά με τους «ναζί που έχουν καταλάβει το Κίεβο». Παράλληλα, τους κάλεσε να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα», όπως τα αποκάλεσε, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες».

Θα ήθελα να απευθυνθώ στους άνδρες του ουκρανικού στρατού, μην αφήσετε αυτούς τους εθνικιστές να σας χρησιμοποιήσουν, τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους ηλικιωμένους σας, να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσω μαζί σας, να διαπραγματευτώ μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία των ναζί που έχει καταλάβει το Κίεβο

Ο Ρώσος Πρόεδρος στη συνέχεια έδωσε τα συγχαρητήριά του για την «αποτελεσματικότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που ενεργούν έντιμα και ηρωικά».

Στο μεταξύ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε το Μινσκ ως τόπο διαπραγματεύσεων και αντιπρότεινε την Βαρσοβία, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τη Μόσχα. Έκτοτε, ο Ζελένσκι δεν έχει επικοινωνήσει με τη Μόσχα.

Κι ενώ ο Πούτιν καλεί να κάνει πραξικόπημα ο ουκρανικός στρατός, στο Κίεβο επικρατεί το χάος

Ο ρωσικός στρατός έχει καταφτάσει στο Κίεβο και βομβαρδίζει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ ηχούν σειρήνες πολέμου και οι πολίτες πανικόβλητοι τρέχουν να σωθούν. Ουκρανικά τανκς έχουν μπει στο Κίεβο να το υπερασπιστούν.

Παράλληλα, διένειμαν 18.000 τουφέκια στους πολίτες στο Κίεβο για να πολεμήσουν.

Η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν περίπου 2.800 στρατιώτες, 80 τανκ, 56 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο και φωτιά το κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στο Chernigov:

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι οι Έλληνες ομογενείς και το προσωπικό της πρεσβείας αναχωρούν οδικώς από την πόλη. Τα γενικά προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό παραμένουν εν λειτουργία, προς το παρόν.

Πώς μπορώ να προσφέρω βοήθεια στην Ουκρανία;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News