Το εμβόλιο του κορονοϊού στις ΗΠΑ έκανε ο νέος Πρόεδρος της χώρας, Joe Biden, καθώς και η Alexandra Ocasio- Cortez και η Nancy Pelosi, παρουσιάζοντας στον κόσμο την εμπειρία τους και στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος που εξελέγη πριν ενάμιση μήνα περίπου έσπευσε να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπροστά στις κάμερες, λέγοντας ότι υπάρχει ελπίδα κι ότι θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο πως δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το δικό του μήνυμα έστειλε και μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Σήμερα, έλαβα το εμβόλιο COVID-19. Για τους επιστήμονες και τους ερευνητές που εργάστηκαν ακούραστα για να το καταστήσουν αυτό δυνατό – ευχαριστώ. Σας χρωστάμε πάρα πολλά. Και στον αμερικανικό λαό – ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε. Όταν το εμβόλιο είναι διαθέσιμο, σας καλώ να το κάνετε.

Την ίδια φωτογραφία με τον Joe Biden ανέβασε στο Instagram και η Kamala Harris, γράφοντας ότι έτσι μοιάζει η ηγεσία, επαινώντας με τον τρόπο αυτό την απόφαση του Προέδρου να κάνει το εμβόλιο από τους πρώτους στη χώρα.

Το εμβόλιο του κορονοϊού στις ΗΠΑ έκαναν, επίσης, η Alexandra Ocasio- Cortez και η Nancy Pelosi, οι οποίες κατέγραψαν τη διαδικασία και παρουσίασαν την εμπειρία τους στον κόσμο.

Η 31χρονη Alexandra Ocasio- Cortze δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο εξήγησε ότι το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί δύο δόσεις για να αναπτυχθεί η ανοσία, ενώ λύνει πολλές από τις απορίες των πολιτών σχετικά με το εμβόλιο. Στη λεζάντα του βίντεο έγραψε μεταξύ άλλων «Δεν θα σου ζητούσα ποτέ να κάνεις κάτι που δεν ήμουν πρόθυμος να κάνω μόνος μου. Χθες, σύμφωνα με τα εθνικά πρωτόκολλα ασφάλειας, το Κογκρέσο άρχισε να εμβολιάζεται. Τεκμηρίωσα ολόκληρη τη διαδικασία και είμαι εδώ για να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας για να σας βοηθήσω να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα με τις αποφάσεις περί υγειονομικής περίθαλψης».

Να θυμίσουμε πως η Alexandra Ocasio- Cortze το 2018 έγινε σε ηλικία 29 ετών η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την πλευρά της η 80χρονη Nancy Pelosi μοιράστηκε στα social media την εμπειρία της από τον εμβολιασμό, ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες και στέλνοντας τη στήριξή της στην προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση του ιού.

Σήμερα, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη και υπό την καθοδήγηση του Γραφείου του θεράποντος ιατρού, έλαβα το εμβόλιο COVID-19. Καθώς διανέμεται το εμβόλιο, όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα, να τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις και άλλα επιστημονικά βήματα για να σώσουμε ζωές και να συντρίψουμε τον ιό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News