Ο Joe Biden βγήκε νικητής των αμερικανικών εκλογών εφόσον εξασφάλισε 273 εκλέκτορες έναντι του Donald Trump με 213 εκλέκτορες.

Ο Joe Biden βγήκε νικητής των αμερικανικών εκλογών

Το ζωντανό θρίλερ των τελευταίων ημερών έφτασε στο τέλος του ύστερα από αιτιάσεις και απειλές του Donald Trump που όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και η νίκη των Δημοκρατικών είναι γεγονός. Ο Joe Biden είναι ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής εφόσον εξασφάλισε 273 εκλέκτορες έναντι του Donald Trump με 213 εκλέκτορες.

Σήμερα, Σάββατο 7/11/2020, το απόγευμα ο Joe Biden πήρε την Πενσιλβανία. Την Παρασκευή είχε περάσει ήδη μπροστά μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το 49,4% των ψήφων έναντι 49,3% του Donald Trump, σύμφωνα με το Edison Research.

Στην πολιτεία της Τζόρτζια, ο Joe Biden εξασφάλισε νωρίτερα το προβάδισμα, διευρύνοντας τη διαφορά στις 1.097 ψήφους από τον Donald Trump κερδίζοντας έτσι την πολιτεία και τους εκλέκτορές της.

Ρεκόρ σημείωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αφού έλαβε τις περισσότερες ψήφους σε απόλυτο αριθμό από κάθε άλλο υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ συγκεντρώνοντας 73,5 εκατομμύρια έναντι του Donald Trump που πέρασε το ρεκόρ του το 2016 με 62 εκατομμύρια ψήφους και φέτος πέρασε τα 69,5 εκατομμύρια.

O Joe Biden ετοιμάζεται να γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος υπήρξε ο πέμπτος νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία, εκλεγμένος σε ηλικία 29 ετών.

Sarah McBride: Η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής των ΗΠΑ γράφει ιστορία

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος

Η Kamala Harris έδωσε δυνατή μάχη στο πλευρό του Joseph R. Biden Jr και τα κατάφερε, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

“Αυτές οι εκλογές ξεπερνούν τον Τζο Μπάιντεν ή εμένα. Αφορούν την ψυχή  της Αμερικής και θέλησή μας είναι να παλέψουμε για αυτή. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Ας ξεκινήσουμε”. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα της νεοεκλεγείσας αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News