Ο Εμμανουήλ Καραλής, στην παρθενική του εμφάνιση σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, “άγγιξε” το μετάλλιο και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ! Κατάφερε να καταλάβει την 4η θέση κι έδειξε ότι το μέλλον του επί κοντώ του ανήκει.

Ο 21χρονος πέρασε με την πρώτη τα 5.55μ, τα 5.70μ και τα 5.80μ που είναι ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ και πανελλήνιο ρεκόρ Κ-23. Στη συνέχεια έκανε 3 αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.87μ και αποκλείστηκε.

Αυτό που κέρδισε, όμως, είναι πολύ σημαντικό. Κέρδισε γι’ ακόμα μια φορά τον σεβασμό, θαυμασμό και την αγάπη μας. Αυτός ο 21χρονος, που κατάφερε να ξεχωρίσει απ’ όταν αγωνιζόταν ως παιδί, πλέον βρέθηκε να ανταγωνίζεται και να συναγωνίζεται τους καλύτερους του κόσμου στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο άθλημά του. Κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να πούμε με βεβαιότητα πως το μέλλον του επί κοντώ του ανήκει.

Έξι φορές που πήραμε έμπνευση από τους Ολυμπιονίκες

Εκτός, όμως, από καλός αθλητής, ο Εμμανουήλ Καραλής είναι κι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Η στιγμή της αφιέρωσης στους γονείς του, μετά το τέλος του αγώνα, μας έκανε όλους να “λιώσουμε”. Με το μήνυμά του θέλησε να ευχαριστήσει τους γονείς του που τον έχουν βοηθήσει να φτάσει τόσο ψηλά.

“Ευχαριστώ μαμά και μπαμπά”, έγραψε ο Καραλής και το έδειξε ώστε να το δουν στα σίγουρα οι γονείς του.

Εμμανουήλ Καραλής

Εμμανουήλ Καραλής: Μερικές απ’ τις πιο κορυφαίες διακρίσεις του σε διεθνείς διοργανώσεις που αποτελούν απόδειξη ότι το μέλλον του ανήκει

  • 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 (2015)
  • 2ος στους Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου (2016)
  • 1ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U18 (2016)
  • 2ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 (2019)
  • 1ος στο Μίτινγκ Κλειστού Στίβου, Μοντεβίλ, Γαλλία (2019)
  • 1ος στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23, Μιραμάς, Γαλλία (2019)
  • 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο (2021)

Τον Φεβρουάριο του 2017 ξεπέρασε τα 5,70 μ. και έγινε ο δεύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου έγινε ο νεαρότερος Ευρωπαίος αθλητής που συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο αγώνισμα του επί κοντώ και ο μικρότερος ποτέ Έλληνας άνδρας, που αγωνίστηκε στην διοργάνωση, στην ιστορία του θεσμού. 

Παράλληλα, έχει καταφέρει να κατακτήσει την 4η και 5η θέση σε πολλές ακόμα διεθνείς διοργανώσεις και φυσικά να σημειώσει και Παγκόσμιο Ρεκόρ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News