Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία και δεν θα πάρει μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν, αφού το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την προσπάθεια του να αποκαταστήσει τη βίζα του. Οι δικαστικές αρχές απέρριψαν την έφεση του τενίστα στην απόφαση ακύρωσης της βίζας του με την αιτιολογία ότι η παρουσία του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία ενδέχεται να προκαλέσει «εμφυλιακές αναταραχές», καθώς είναι «προβάλει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα».

Τι έχει συμβεί με τον Τζόκοβιτς; Το χρονικό της απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία και ο κίνδυνος της απέλασης

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τι δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Με την απόφαση αυτή ο Τζόκοβιτς χάνει την ευκαιρία να αγωνιστεί για την κατάκτηση του 10ου στέμματος του Australian Open και τον 21ο τίτλο ρεκόρ γκραν σλαμ. Σε δήλωσή του ο Τζόκοβιτς είπε ότι ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένος» με την απόφαση, αναγνωρίζοντας ότι σημαίνει ότι «δεν μπορεί να μείνει στην Αυστραλία και να συμμετάσχει στο Australian Open». «Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα», είπε.

«Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήταν σε εμένα και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ότι καλύτερο για το τουρνουά». Ο Τζόκοβιτς είπε ότι σκόπευε να αφιερώσει λίγο χρόνο για να «ξεκουραστεί και να αναρρώσει» πριν κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Σε νέες υποβολές κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς πρόσθεσαν ότι ο Δικαστής δεν είχε εξετάσει τον αντίκτυπο στο αντιεμβολιαστικό αίσθημα εάν ακυρωθεί η βίζα του. Η χρήση της υπουργικής εξουσίας για την ακύρωση μιας βίζας συνοδεύεται από τριετή απαγόρευση επανεισόδου στην Αυστραλία, εκτός από επιτακτικές περιστάσεις, όπως λόγω αυστραλιανών εθνικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ ​​Μόρισον, υποστήριξε την απόφαση ακύρωσης, υποστηρίζοντας ότι οι Αυστραλοί είχαν «κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και δικαίως αναμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευθεί».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News