Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον νέο κύκλο του προγράμματος επιδότησης διακοπών North Evia – Samos Pass. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και τι πρέπει να κάνεις ώστε να διεκδικήσεις τα νέα voucher των 150 και 300 ευρώ για να επισκεφτείς την Βόρεια Εύβοια και την Σάμο;

Στις 25 Αυγούστου ξεκινά η τρίτη φάση διάθεσης άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών, περιλαμβάνοντας και εκείνες που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος. 

Μέσω του North Evia – Samos Pass δίνονται vouchers των 150 και 300 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, αντίστοιχα και αφορά τις διακοπές του Σεπτεμβρίου.

Η επιδότηση μπορεί να αξιοποιηθεί για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις συγκεκριμένες περιοχές. 

«Η τρίτη φάση- που αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο- ξεκινά με την υποβολή αιτήσεων από τις 25 Αυγούστου, με την ενίσχυση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας να ανέρχεται σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για τη Σάμο», δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος και συμπλήρωσε ότι οι κάρτες της πρώτης και δεύτερης φάσης- για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα- «εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά» από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα. 

North Evia – Samos Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του voucher του North Evia – Samos Pass είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και
β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου. Επισημαίνεται ότι εκδίδεται μια και μόνο κάρτα για όλη την ωφελούμενη μονάδα, δηλαδή τον δικαιούχο και τους ωφελούμενούς του.

Από το πρόγραμμα North Evia – Samos Pass «κόβονται» οι εξής:

Δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
Δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99).
Δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News