Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Νόμπελ Ειρήνης 2021! Δύο σπουδαίοι άνθρωποι ψηφίστηκαν και τιμήθηκαν μ’ αυτό το σημαντικό βραβείο Νόμπελ.

Η Μαρία Ρέσσα από τις Φιλιππίνες και ο Ντμίτρι Μουράτοφ από τη Ρωσία, και οι δύο δημοσιογράφοι στο επάγγελμα, είναι οι νικητές του Νόμπελ Ειρήνης για το 2021. 

Το βραβείο απονεμήθηκε για τις προσπάθειές τους να διαφυλάξουν την ελευθερία της έκφρασης, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημοκρατία και τη διατήρηση της ειρήνης. 

Υπάρχουν άνθρωποι που με το έργο τους κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Γνώρισέ τους και πάρε όση έμπνευση χρειάζεσαι

Γνώρισε του νικητές του Νόμπελ Ειρήνης 2021:

Η Μαρία Ρέσσα είναι Φιλιππινέζα-Αμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Rappler. Προηγουμένως πέρασε σχεδόν δύο δεκαετίες δουλεύοντας ως κύρια ερευνητική δημοσιογράφος στη Νοτιοανατολική Ασία για το CNN.

Ο Ντμίτρι Μουράτοφ είναι Ρώσος δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, που έχει ανακηρυχθεί από την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων ως «η μόνη πραγματικά κριτική εφημερίδα με εθνική επιρροή στη Ρωσία σήμερα». «Επαγγελματισμός, ειλικρίνεια, αμεροληψία, ακρίβεια, επιμονή και ενσυναίσθηση» αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητά στα μέλη της ομάδας του και στους δημοσιογράφους γενικότερα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μερικά από τα φαβορί για φέτος ήταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Γκρέτα Τούνμπεργκ και ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Το περσινό Νόμπελ Ειρήνης είχε απονεμηθεί στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.