Ο κόσμος του γαλλικού τζούντο έδειξε την απογοήτευσή του μετά την υπόθεση σωματικής βίας που υπέστη η Ολυμπιονίκης Margaux Pinot, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφό της, τον πρώην προπονητή της γαλλικής γυναικείας ομάδας τζούντο, Alain Schmitt, ο οποίος τελικά αθωώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. .

Η επίθεση που αναφέρθηκε από την αθλήτρια, έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 27/11, ενώ η αθώωση του Schmitt διατάχθηκε την Τρίτη, 30/11, από το σωφρονιστικό δικαστήριο Bobigny, το οποίο δήλωσε ότι δεν είχε επαρκή στοιχεία για να αποδείξει την ενοχή του.

Η σοβαρή καταγγελία του Γρηγόρη Πολυχρονίδη για την ψυχολογική βία που δέχτηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

«Τι χρειαζόταν; Ίσως να πεθάνω τελικά;»: Η Ολυμπιονίκης στο τζούντο ανοίγει την καρδιά της και μιλά για όσα έζησε

Αυτή η αποτυχία οδήγησε την Pinot, ολυμπιονίκη στο Τόκιο με τη μικτή ομάδα της Γαλλίας, να δημοσιεύσει στα social media μια εξήγηση για το τι συμβαίνει, την οποία συνόδευσε με μια σοκαριστική φωτογραφία στης, με το πρόσωπό της σχεδόν παραμορφωμένο από την κακοποίηση που είχε δεχθεί.

Όπως περιγράφει: «Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή, δέχτηκα επίθεση μέσα στο σπίτι μου από τον σύντροφο και προπονητή μου. Με προσέβαλε, με γρονθοκόπησε, έσπασε τη μύτη μου, χτύπησε το κεφάλι μου πολλές φορές στο πάτωμα, προσπαθώντας να με στραγγαλίσει. Νόμιζα ότι ήμουν νεκρή. Κατάφερα να ξεφύγω, πηγαίνοντας στους γείτονές μου που κάλεσαν άμεσα την αστυνομία. Οι τραυματισμοί που έχω είναι αρκετοί». 

Ανάμεσα σε όσα περιγράφει, είναι και τα εξής: «Τα δικαστήρια σήμερα, αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο. Τι χρειαζόταν; Ίσως να πεθάνω τελικά; Μάλλον, ήταν το τζούντο που μου έσωσε τη ζωή. Και οι σκέψεις μου είναι επίσης με εκείνες που δεν μπορούν να πουν το ίδιο». 

Αφού δημοσιοποίησαν την οργή τους, γνωστοί Γάλλοι αθλητές του τζούντο, στράφηκαν επίσης στα social media για να μεταδώσουν ένα κοινό μήνυμα συμπαράστασης και να καταγγείλουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Ανάμεσά τους, ο επίσης Ολυμπιονίκης Teddy Riner, θρύλος της χώρας δήλωσε: «Τι πρέπει να γίνει για να ακουστούν τα θύματα; Κάθε μέρα γυναίκες, παιδιά ή τα πιο ευάλωτα άτομα αντιμετωπίζουν βία, είτε σωματική είτε ψυχολογική. Είναι απαράδεκτο».

Σε αυτό το μήνυμα, που δημοσίευσαν και άλλα μέλη της γαλλικής ομάδας, όπως ο Alexandre Iddir ή ο Axel Clerget, τονίζεται ότι η καταπολέμηση της έμφυλης βίας πρέπει να γίνει προτεραιότητα.

«Πρέπει να συνοδεύουμε και να προστατεύουμε καλύτερα τα θύματα… Είναι θέμα ζωής και θανάτου», πρόσθεσε ο Teddy Riner, ο οποίος μοιράστηκε τη φωτογραφία της Pinot.

Παράλληλα, ο Alain Schmitt ζήτησε σε συνέντευξή του στην αθλητική εφημερίδα L’Équipe να γίνει σεβαστή η δικαστική απόφαση.

Κακοποίηση γυναικών: Πες το “αρκετά” πριν να είναι αργά και φύγε!

«Έχω βαρεθεί τη συκοφαντία. Σκέφτηκα ότι μόλις αποδοθεί δικαιοσύνη θα με άφηναν ήσυχο. (…) Λαμβάνω μηνύματα εκφοβισμού, απειλές θανάτου», είπε ο αθλητής, ο οποίος αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι είχε αποδεχτεί θέση προπονητή στην ισραηλινή γυναικεία ομάδα και τη νύχτα των εκδηλώσεων επρόκειτο να ταξιδέψει στη χώρα αυτή.

Η L’Équipe δημοσίευσε μια φωτογραφία του με μαύρο μάτι και αυτό υπογράμμισε ότι η σχέση με την Pinot ήταν «αρκετά περίπλοκη»: «Δεν ξέρει πώς να ελέγχει τα συναισθήματά του», είπε στην εφημερίδα, ενώ στο κοινό, σύμφωνα με Ouest France σημείωσε ότι δεν είχε χτυπήσει ποτέ γυναίκα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News