Με μια πολυσέλιδη πρόταση ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ζητά την παραπομπή του σε δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, ενώ προτείνει να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο εισαγγελέας Γ. Νούλης ζητά επιπλέον την παραπομπή του κατηγορούμενου και για τα αδικήματα της κακοποίησης ζώου σε βαθμό κακουργήματος, της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές και της ψευδούς κατάθεσης, για όσα είπε αμέσως μετά τη δολοφονία στις αρχές.

Αφού μελέτησε τη δικογραφία, ο κ. Νούλης περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους για τους οποίους συμπεραίνει πως ο δράστης λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο:

Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών είναι οι λόγοι που καταδεικνύουν ότι ο δράστης τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το θύμα ήταν ανυποψίαστο, αφού κοιμόταν και εκείνος το σκότωσε. Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες

Ο εισαγγελικός λειτουργός βασίζει την πρόταση του και στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία περιγράφει τις συνθήκες που βίωσε η Καρολάιν κατά τη διάρκεια του πνιγμού της.

Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει ότι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος. Επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του

Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή λύθηκε επίσημα και το θέμα σχετικά με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, με το δικαστήριο να την αναθέτει στην γιαγιά της και μητέρα της Καρολάιν, Σουζάνα.

Το κοριτσάκι θα ζει με τη γιαγιά της, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο ανέθεσε την επιμέλειά της σε εκείνη.

Με την υπ΄αριθμόν 1918/21 απόφασή της, η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση και διέταξε:

  • Την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο καθώς και
  • Την ολική ανάθεσή της στην μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της μικρής, Σουζάνα.

Τέλος, ρυθμίζει την επικοινωνία με τους δυο παππούδες, γονείς του δράστη, από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης μιλάει για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News