Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τις 22/11 με στόχο την αποφυγή του συνοστισμού εν όψει των νέων μέτρων. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα ανοίγουν τις καθημερινές από τις 10:00 το πρωί και θα λειτουργούν έως τις 21:00 το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, κάβες) και τα φαρμακεία. 

Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω πανδημίας; Όλα τα νέα μέτρα που έχει λάβει η Ευρώπη

Νέο ωράριο καταστημάτων: Για ποιες περιοχές ισχύει

Το νέο ωράριο θα ισχύει στην περιφέρεια Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων), την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,  καθώς και στους δήμους Πατρέων, Ηρακλείου, Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης. 

Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος στα καταστήματα θα γίνεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και αποδεικτικού PCR ή rapid test.

Τα μέτρα αλλάζουν και για τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους όπου τα τρία στάδια πρόσβασης των πολιτών θα είναι τα εξής:

  • Χώροι ανοιχτοί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, όπου επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους μόνο με τη χρήση μάσκας
  • Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή και για ανεμβολίαστους αλλά με εργαστηριακό έλεγχο: Λιανεμπόριο, χώροι εργασίας, ανοιχτοί χώροι εστίασης, εκκλησίες κ.α.
  • Χώροι διασκέδασης (κλειστοί χώροι): Η πρόσβαση θα είναι μόνο για εμβολιασμένους – Πρόσβαση μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού
  • Για τους ανηλίκους, η είσοδος στους κλειστούς χώρους γίνεται με self test
  • Για την τρίτη δόση, από 13/12 οι άνω των 60 θα ανανεώνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με την τρίτη δόση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News