Αυξάνεται η επιδότηση καυσίμων στα 80 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 60 για τα δίτροχα για πληρωμή στην αντλία. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε αυτές τις νέες ανακοινώσεις σήμερα, 21/6, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Όσον αφορά τα νησιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως το ποσό του fuel pass αυξάνεται στα 100 ευρώ αντί τα 55 για τα αυτοκίνητα και στα 70 ευρώ για τα δίτροχα.

Επιδότηση καυσίμων: Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

«Τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του Fuel Pass  -όπως το λέμε- που θα το ονομάσουμε Fuel Pass 2. Σε αυτό λοιπόν, η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, αυτό για πληρωμή στην αντλία. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ. Ενώ στα νησιά μας, όπου ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη: 100 ευρώ τώρα αντί 55 μέχρι σήμερα.  Και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Έξυπνοι τρόποι να σου κρατήσει περισσότερο η βενζίνη

Ανακοινώνοντας τις βασικές γραμμές της νέας δέσμης μέτρων του εθνικού σχεδίου στήριξης για τα καύσιμα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το «Fuel Pass 2» θα αφορά τρεις μήνες, Ιούλιο ως Σεπτέμβριο, ενώ με την συγκεκριμένη παρέμβαση απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ.

Επεκτείνεται, επίσης, η κρατική επιδότηση στο ντίζελ με 12 λεπτά ανά λίτρο «ώστε να συγκρατηθούν κατά το δυνατόν οι αυξήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Αύξηση των τιμών ενέργειας: 3 τρόποι για να δημιουργήσεις ένα eco friendly σπίτι και να μειώσεις τους λογαριασμούς σου

«Όπως έχει συμφωνηθεί με τα συναρμόδια Υπουργεία και κυρίως με το οικονομικό επιτελείο, αυτή θα αφορά τρεις μήνες: τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και θα είναι μια παρέμβαση που θα αφορά τις τιμές και της βενζίνης και του diesel και απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς», είπε συγκεκριμένα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News