Ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή κατά της Ίριδας και της Μαλένας.

Η ποινική δίωξη σε βάρος της κατηγορούμενης ασκήθηκε απ’ την η Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Πλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για τους θανάτους και των τριών παιδιών της.

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος απ’ τον περασμένο Απρίλιο διενεργούν έρευνα για τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας. Σήμερα, κατέληξαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της μητέρας των παιδιών κρίνοντας πως τα δύο κοριτσάκια έφυγαν απ’ τη ζωή εξαιτίας εγκληματικών ενεργειών της 33χρονης.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, χωρίς ωστόσο να είναι το μοναδικό στοιχείο που αξιολογήθηκε από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς. Από τα στοιχεία που λειτούργησαν ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την Πισπιρίγκου είναι η αποδεδειγμένη παρουσία της στους επίμαχους χρόνους και τόπους που συνέβησαν τα δύο μοιραία για τα κοριτσάκια περιστατικά.

Για τον θάνατο της Μαλένας, που συνέβη ενόσω το παιδί βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» υπάρχουν καταθέσεις γιατρών, σύμφωνα με τις οποίες η μητέρα πιθανότατα καθυστέρησε να ειδοποιήσει τους γιατρούς και όταν τελικά άρχισε να φωνάζει «το παιδί ήταν κρύο».

Σχετικά με την Ίριδα, που πέθανε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των εισαγγελέων περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίστηκε κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Η μητέρα, και σ’ αυτή την περίπτωση, φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από τη νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας. Κατά την εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών, ο θάνατος του μόλις 6 μηνών βρέφους είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν οι διασώστες να συνδράμουν.

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί σε ανακριτικό γραφείο για την έναρξη κύριας ανάκρισης και σύντομα η 33χρονη κατηγορούμενη θα κληθεί σε απολογία.

Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News