Το “Museo Aereo Solar” είναι ένα αερόστατο κατασκευασμένο από εκατοντάδες πλαστικές σακούλες, οι οποίες θα κατέληγαν σε χωματερές ή σε ωκεανούς, και θα δώσει μια διαφορετική νότα στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονική της Βενετίας με την έκθεσή του.

Η ανακύκλωση δεν είναι η μόνη λύση! 10 καθημερινοί τρόποι να γίνεις πιο eco-friendly και να συμβάλεις στην προστασία του πλανήτη

Τι είναι το “Museo Aereo Solar”;

Από το 2007, πολλά τέτοια αερόστατα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλον τον κόσμο. Η κολεκτίβα πίσω από τη δημιουργία τους συλλέγει εκατοντάδες πλαστικές σακούλες, τις κόβει, τις κολλάει και τις ενώνει για να δημιουργήσει καμβά που φιλοξενεί ζωγραφιές και προσωπικές ιστορίες ενθαρρύνοντας επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Ανακύκλωση: Όσα πιστεύεις ότι κάνεις σωστά, αλλά είναι λάθος

Το “Museo Aereo Solar”, το οποίο δημιουργήθηκε στο Μπουένος Άιρες και ταξίδεψε με ιστιοφόρο στη Βενετία, δημιουργήθηκε από σχεδόν 200 μέλη της κοινότητας “Aerocene” και αποτελείται από μηνύματα από την υπηρεσία ανακύκλωσης Bella Flor καθώς και από σπουδαστές έγκλειστους στο σωφρονιστικό σύστημα της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου | Συγκλονιστικές φωτογραφίες θα σε πείσουν

Για τη δημιουργία ενός “Museo Aereo Solar”, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις οδηγίες στον ιστότοπο του πρότζεκτ και να εμπνευστούν από το ήθος “do-it-together” το οποίο καλλιεργεί η κοινότητα. Έως σήμερα, η κοινότητα έχει περισυλλέξει και επαναχρησιμοποιήσει πλαστικά απορρίμματα από πάνω από 50 περιοχές σε περισσότερες από 30 χώρες. Προβάλλει ήθος φροντίδας και υπευθυνότητας, οραματιζόμενη ένα μέλλον απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News