Ανακοινώθηκε η άρση των μέτρων απ’ την Κυβέρνηση. Όλα όσα θα αλλάξουν στη ζωή μας, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές, με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Έτσι, παρατείνεται το ωράριο της κυκλοφορίας, ενώ επιστρέφει η μουσική στην εστίαση. Από πότε ισχύει η κάθε αλλαγή;

Η άρση μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση:

  • Παράταση κατά μία ώρα στο ωράριο κυκλοφορίας απ’ το Σάββατο 12 Ιουνίου, με την απαγόρευση να τίθεται σε ισχύ από τις 1:30 αντί για 00:30 που ισχύει μέχρι σήμερα.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
  • Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Eπίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
  • Σχετικά με το όριο παρευρισκόμενων σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις, το όριο αυξάνεται στα 300 άτομα (από τα 100 που ισχύει τώρα), από 1η Ιουλίου.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν επίσης την πλήρη άρση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 1η Ιουλίου, ενώ την ίδια ημερομηνία αναμένεται και το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News