Ο Μίλτος Τεντόγλου εκτός από Χρυσός Ολυμπιονίκης κατάφερε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να κατακτήσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων αλλά να κατακτήσει ακόμα μία σπουδαία διάκριση! Αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», για τις επιδόσεις του και τις συγκινήσεις που χάρισε στη χώρα μας στο άλμα εις μήκος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου βραβεύτηκε ως κορυφαίος Έλληνας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 202» σε μία λαμπερή τελετή. Παρέλαβε το βραβείο του από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια της τελετής των βραβείων της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών στο ανοιχτό θέατρο Μάνος Κατράκης του Creta Maris Beach Resort, στο τέλος της πρώτης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης της ANOC.

Η βράβευση του Μίλτου Τεντόγλου και η λαμπερή τελετή προς τιμήν όλων των αθλητών:

Στη λαμπρή τελετή, βραβεύτηκαν οι αθλητές που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και οι νικητές είναι οι εξής:

  • Καλύτερη επίδοση σε άθλημα πολλών αθλητών στις γυναίκες: Ομάδα Ξιφασκίας της Εσθονίας στη Κατηγορία Épée.
  • Καλύτερη επίδοση σε άθλημα πολλών αθλητών στους άνδρες: Ομάδα ποδηλασίας track pursuit της Ιταλίας.
  • Καλύτερη γυναικεία ομάδα του Τόκιο 2020: Γυναικεία Ομάδα Ράγκμπι Νέας Ζηλανδίας.
  • Καλύτερη ανδρική ομάδα του Τόκιο 2020: Ανδρική Ομάδα Μπέιζμπολ Ιαπωνίας.
  • Καλύτερη αθλήτρια του Τόκιο 2020: Maggie Mac Neil – Καναδάς (κολύμβηση).
  • Καλύτερος Άνδρας αθλητής του Τόκιο 2020: Eliud Kipchoge – Κένυα (μαραθώνιος).
  • Εξαιρετική επίδοση αθλητή: Mijaín López – Κούβα (πάλη).
  • Καλύτερη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο 2020: Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
  • Συμβολή στο Ολυμπιακό Κίνημα: John Coates – Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να τελείωσαν αλλά μας δίδαξαν μαθήματα ζωής

Τα Βραβεία ANOC δημιουργήθηκαν ως ένδειξη αναγνώρισης προς τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τους αθλητές τους για την αφοσίωσή τους στο Ολυμπιακό Κίνημα και για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών. Κατά την διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν επίσης διπλώματα στις πρωτοποριακές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές η οποίες μας σημάδεψαν με ιστορικές αθλητικές στιγμές κατά της διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.

Εκτός από την απονομή του βραβείου του Μίλτου Τεντόγλου από τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος απένειμε το βραβείο στους Ιταλούς αθλητές της Ποδηλασίας για την κατηγορία της καλύτερης επίδοσης σε άθλημα πολλών αθλητών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News