Σπουδαία νέα για τη χώρα μας αλλά και για όλους τους ανθρώπους μιας και επίσημα δόθηκε ένα τέλος στις διακρίσεις. Συγκεκριμένα, αλλάζει το περιεχόμενο του εντύπου «ιστορικό αιμοδότη», με βάση το οποίο μέχρι χθες, 10/01, ο σεξουαλικός προσανατολισμός συνδεόταν με το αν μπορεί ένα άτομο να δώσει αίμα. 

Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι τώρα το έντυπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, περιλάμβανε την πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, όποιος είχε συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Ιστορική απόφαση για την χώρα μας: Οι ομοφυλόφιλοι θα είναι αιμοδότες!

Αυτό βέβαια τώρα αλλάζει και η χώρα μας κάνει βήματα μπροστά και μας υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, προτάσσεται η «ανάγκη αποσύνδεσης των κριτηρίων αποκλεισμού από την αιμοδοσία από τον σεξουαλικό προσανατολισμό των υποψήφιων αιμοδοτών». 

Ό,τι πρέπει να ξέρεις και να κάνεις πριν την αιμοδοσία

Βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Υγείας έχει προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις με ανθρώπους να δημοσιεύουν εκατοντάδες αναρτήσεις στο Twitter με το hasthtag #αιμοδοσια_θανατου, ενώ πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή που επιλέγει τη ζωή έναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία, ομοφοβία και ρατσιστικών αντιλήψεων και κάνει έντονη την παρουσία της με το δεύτερο hashtag που βρίσκεται στα trends αυτές τις μέρες #αιμοδοσια_ζωής.

Colour Youth: Όταν η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνεται πολύχρωμη

Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να αντιληφθούν πως το αίμα σώζει ανθρώπινες ζωές και μας βοηθούν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News