Δεκατέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας οδηγείται ξανά στην φυλακή. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναίρεσε τη χορήγηση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο και η συγκεκριμένη απόφαση ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 17/3, έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, και με αυτόν τον τρόπο αναιρέθηκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας και η αναγνώριση του ελαφρυντικού του συννόμου βίου.

13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κυκλοφορεί ελεύθερος. Πότε θα συζητηθεί ξανά η αναγνώριση ελαφρυντικού;

Στη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας: Τι αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου;

Το Δικαστήριο αναίρεσε την απόφαση, λόγω έλλειψης απαιτούμενης αιτιολογίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει ο Επαμεινώνδας Κορκονέας να βρεθεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου για να επιβληθεί νέα ποινή κάθειρξης, δίχως το ελαφρυντικό.

«Το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Με αυτές τις νέες εξελίξεις, ο Επαμινώνδας Κορκονέας, μετά από 2,5 χρόνια θα οδηγηθεί ξανά στην φυλακή και θα δικαστεί εκ νέου για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγοροοπουλου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News