Υπό το φόβο της μετάλλαξης Omicron, το Ισαρήλ να γίνεται η πρώτη χώρα που κλείνει τα σύνορά της σε όλους τους ταξιδιώτες. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ναφτάλι Μπένετ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει για 14 ημέρες την είσοδο στην επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του SARS-CoV-2. Την ίδια στιγμή, κρούσματα έχουν αρχίσει να εντοπίζονται στην Ευρώπη.
Μετάλλαξη Όμικρον: Κλείνει τα σύνορα του το Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διεμήνυσε ότι πρόκειται να αξιοποιήσει την τεχνολογία στην μάχη με τον κορονοϊό μέσω της παρακολούθησης των κινήσεων προσώπων μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, που συνήθως γίνεται για αντιτρομοκρατικούς σκοπούς. Πρόκειται για μια κίνηση που έγινε πολύ νωρίς προκειμένου να αποφευχθούν οι μελλοντικές συνέπειες καθώς οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ένα κρούσμα της Όμικρον και μιλούν για ακόμη επτά ύποπτα κρούσματα.
Μετάλλαξη Όμικρον: Η Ελλάδα ανακοίνωσε επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες
Μετάλλαξη Όμικρον: Κρούσματα στην Ευρώπη
Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν ήδη προχωρήσει σε αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και επανελέγχους των θετικών PCR τεστ. Η μετάλλαξη που ξεκίνησε από την Μποτσουάνα έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη με κρούσματα να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Βρετανία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News