Η έκκληση του Εθνικού Αστεροσκοπείου προς τους πολίτες είναι εάν βρίσκονται σε περιοχές όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με κλειστά τα παράθυρα.

Η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, έχει προκαλέσει μια μεγάλη οικολογική καταστροφή, ενώ άνθρωποι έχουν δει τις περιουσίες τους να παραδίνονται στις φλόγες.

Η κατάσταση είναι δραματική κι όλοι ευχόμαστε απλά να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Η σκέψη μας είναι σ’ όλους όσους μάχονται να σβήσουν την φωτιά, τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί καθώς επίσης και στα ζωάκια.

Για τη διασφάλιση της υγείας όλων και για να μην προκληθούν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο δίνει οδηγίες προς τους πολίτες.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το Εθνικό Αστεροσκοπείο έγραψε ότι εφιστά την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5

Η έκκληση του Εθνικού Αστεροσκοπείου:

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”.

Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 στην διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a10/cC0#10.21/38.021/23.7292

Σημαντική συμπληρωματική πληροφορία: Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News