Έφυγε χθες 13/9 σε ηλικία 87 χρονών ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος σκορπίζοντας μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας. Ο ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” αφού αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού, η Finos Film δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού στα κοινωνικά δίκτυα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κώστας Καζάκος δώρισε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για την εκπαίδευση των φοιτητών.

Ο αποχαιρετισμός της Finos Film και η σπουδαία πράξη του

Μετά την είδηση του θανάτου του Κώστα Καζάκου, η Finos Film έφτιαξε ένα αφιερωματικό βίντεο για τον μεγάλο καλλιτέχνη και το δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της, στο Twitter. Ο Κώστας Καζάκος εξάλλου είχε συνεργαστεί αρκετές φορές με την εταιρεία παραγωγής ταινιών και έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια του στο χώρο του κινηματογράφου.

«Η ζωή συνεχίζεται. Μία είναι. Ανεπανάληπτη. Οι μέρες δεν ξανάρχονται. Πρέπει να τις ζήσεις – Κώστας Καζάκος 1935 – 2022», ήταν η λεζάντα της δημοσίευσης της Finos Film στο Twitter.

Ακόμα είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, έκανε γνωστή την απόφαση του ηθοποιού να δώσει το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, για την εκπαίδευση των φοιτητών. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος: Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους.

Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19.00.

Ποιος ήταν ο Κώστας Καζάκος;

Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις 29 Μαΐου του 1935, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης και είχε εκλεχθεί βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ το 2007 και το 2009. Ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Το 1973 τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών για το σύνολο της προσφοράς του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News