Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά και σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Πέρασαν 25 χρόνια από την στιγμή που η ιδέα του «η ισχύς εν τη ενώσει» έγινε η αφετηρία να ωφεληθούν χιλιάδες παιδιά, νέοι και οικογένειες στην Ελλάδα.  

Σήμερα, η Ένωση λειτουργεί ως ένα πανελλαδικό δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ φορέων παιδικής προστασίας, συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς και έχει καταφέρει να βελτιώσει ετησίως τη ζωή 30.000 παιδιών στη χώρα μας. 

Το «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί δράσεις και προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την υγεία, την παιδεία και την διαβίωση των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, ενώ  παράλληλα ανταποκρίνεται στις κρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει δίκτυα συνεργασίας με φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Σκοπός των δράσεων και των προγραμμάτων της Ένωσης και των σωματείων-μελών της  είναι να συμβάλουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων και να  δημιουργήσουν ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας.

Γιατί κάθε παιδί, αξίζει να είναι παιδί.

Δες το βίντεο για τα 25 χρόνια προσφοράς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»:

Λίγα λόγια για το έργο της Ένωσης

Ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News