Το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη υπερ-πανσέληνος του 2021 και οι φωτογραφίες με το ολόγιομο φεγγάρι είναι μαγικές!

Το πορτοκαλοκόκκινο φεγγάρι έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό το βράδυ της Τετάρτης και ήταν εκθαμβωτικό. Αυτή ήταν η δεύτερη υπερ-πανσέληνος του 2021, ενώ να θυμίσουμε πως η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί 26 και 27 Απριλίου.

Η ολική έκλειψη της 26ης Μαΐου ήταν ορατή μόνο από τον Ειρηνικό Ωκεανό και τμήματα της Ανατολικής Ασίας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας, Κεντρικής, Νότιας και Βορειοδυτικής Αμερικής, σύμφωνα με τη NASA.

Γιατί η δεύτερη υπερ-πανσέληνος του 2021 είναι ιδιαίτερη και μοναδική;

Το φεγγάρι βρέθηκε πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος φαινόταν μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως, ενώ συνέπεσε σχεδόν με μια ολική σεληνιακή έκλειψη, τη μοναδική του 2021. Όσον αφορά την ολική έκλειψη, την πρώτη μετά από τον Ιανουάριο του 2019, συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει ολόκληρη μέσω της σκιάς της Γης και το φεγγάρι παίρνει έτσι μια πιο σκούρα κοκκινωπή ή «ματωμένη» απόχρωση. Η επόμενη ολική σεληνιακή έκλειψη θα γίνει τον Μάιο του 2022.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών εν μέσω άνοιξης.

Οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι των περιοχών που ήταν ορατή αυτή η υπερ-πανσέληνος είναι μοναδικές και εντυπωσιακές με το φεγγάρι να φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις τεράστιο.

Στις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη υπερ-πανσέληνος του 2021, που θα είναι λιγότερο εντυπωσιακή από τη δεύτερη.

Πόσο χρονών είναι το φεγγάρι;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News