Την Πέμπτη ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό ένα νέο lockdown και έχεις ένα μικρό περιθώριο να κλείσεις τις υποχρεώσεις σου, να εφοδιαστείς και να πας στο σπίτι σου να κλειστείς. Όμως, για μια στιγμή… Μήπως δεν είναι αυτή η σωστή τακτική;

Εντάξει, μπαίνουμε σε δεύτερο lockdown, έγινε αντιληπτό από όλους μας, αλλά γιατί πάλι αυτή η κρίση; Τον Μάρτιο πήγες και “σήκωσες” όλο το σούπερ μάρκετ με το που ανακοινώθηκε η καραντίνα, μην τυχόν και πεινάσεις, λες και δεν είχε άλλη όρεξη ο Μητσοτάκης να σε αφήσει εσένα νηστικό και χωρίς χαρτί να σκουπιστείς. Τα ψώνισες όμως, κι ύστερα έζησες το δράμα σου, πήγες στο σπίτι σου και κλείστηκες, το ‘ζησες βρε παιδί μου για τα καλά.

Και τώρα τι; Πάλι τα ίδια; Πάλι θα πας να κάνεις 200 ευρώ λογαριασμό στο σούπερ μάρκετ κι ύστερα να κλειστείς για όσο καιρό χρειαστεί -3 βδομάδες λένε ας το ελπίσουμε- μέσα στο σπίτι σου; Θα δουλεύεις από εκεί και θα τρως, παίρνοντας μεταξύ άλλων και τα κιλά που με τόσο κόπο έχασες το Καλοκαίρι και είχες πάρει στην προηγούμενη καραντίνα.

Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να αγοράσεις σε μεγάλες ποσότητες για το δεύτερο lockdown!

Σε αυτό το νέο lockdown πάρτο αλλιώς… Δε θα μείνεις νηστικός αν δεν πας αμέσως στο σούπερ μάρκετ, άλλωστε μπορείς να στείλεις μήνυμα στο 13033 -που θα γίνει και πάλι η παρέα σου- και να πας να ψωνίσεις, ούτε βέβαια θα πάθεις κατάθλιψη και θα ζήσεις το δράμα σου ξανά. Οκ, το καταλαβαίνω, νιώθεις μοναξιά στην καραντίνα -εκτός αν έχεις μεγάλη οικογένεια- όμως είναι κάτι που πρέπει να συμβεί για το καλό όλων μας, και το δικό σου, ναι!

νέο lockdown
Pexels

Γι’ αυτό μην κάνεις τα ίδια λάθη και αυτή τη φορά. Λίγο πριν κλειστείς στο σπίτι σου για 3 εβδομάδες σκέψου τι πήγε στραβά στην προηγούμενη καραντίνα, αλλά και τι πήγε καλά. Μην κλείσεις την πόρτα του σπιτιού σου, χωρίς να έχεις απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα και χωρίς να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, γιατί με αυτόν θα είσαι τόσο καιρό. Επίσης, λίγο πριν κλειστείς στο σπίτι σου μην πας να αδειάσεις τα ράφια του σούπερ μάρκετ και μην αποχαιρετήσεις τους συναδέλφους και τους φίλους σου λες και ήρθε το τέλος του κόσμου.

Δεν ήρθε και δεν είναι αυτό. Όταν έρθει θα το καταλάβεις! Α, και φρόντισε να περάσεις λίγο καλά βρε παιδί μου, μην μιζεριάσεις. Μια ζωή την έχεις, κάντη να αξίζει, ακόμα και στην καραντίνα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία… θα χαρώ να ακούσω την δική σου και γι’ αυτό τα social media μου είναι στη διάθεσή σου.

@artemis_sk      @Artemis Sk