Μετά την ολοκλήρωση του λαϊκού προσκυνήματος, η Βρετανία -κι όχι μόνο- είπε το ύστατο χαίρε στη μακροβιότερη μονάρχη. Live η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ απ’ το Αβαείο του Γουέστμινστερ και όλες οι εξελίξεις.

Ξεκινώντας την τελετή, ο αρχιμανδρίτης του Γουεστμίνστερ μίλησε για το αίσθημα του καθήκοντος που είχε η Βασίλισσα Ελισάβετ και «την αφιέρωσή της στους ανθρώπους». «Ευχαριστούμε τον Θεό για το συνεχές παράδειγμά της όσον αφορά την χριστιανική πίστη και την αφοσίωση. Θυμόμαστε την αγάπη για την οικογένειά της και τη δέσμευσή της στις αξίες που θεωρούσε ύψιστες», είπε.

Live η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, συνολικής διάρκειας 13 ωρών, σχεδιαζόταν εδώ και 20 χρόνια ενώ κόστισε 6 δις λίρες. Το φέρετρο με την σορό της έφτασε στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και η κηδεία ξεκίνησε στις 13:00 (ώρα Ελλάδος).

Η στιγμή της άφιξης του φερέτρου στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ:

Την κανονιοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού, που μεταφέρει το φέρετρο, ακολούθησαν τα παιδιά και τα εγγόνια της, μαζί με άγημα 142 ναυτών και 200μελή στρατιωτική μπάντα.

Στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ εψάλη ο ύμνος που είχε ακουστεί και στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947 με τίτλο«The Lord’s my shepherd, I’ll not want». Ο ύμνος είναι γνωστός για τη φράση «αν και διαβαίνω το σκοτεινό μονοπάτι του θανάτου, δεν θα φοβηθώ κανένα κακό. Γιατί Εσύ είσαι μαζί μου και ο δρόμος σου με ανακουφίζει».

To Last Post που ακολουθήθηκε από τη σιγή διάρκειας δύο λεπτών:

Μετά την δύο λεπτών σιγή ακούστηκε ο εθνικός ύμνος «God Save The King» που άλλαξε πλέον ως εξής:

God save our gracious King,
long live our noble King,
God save The King.
Send him victorious,
happy and glorious,
long to reign over us:
God save The King.

Thy choicest gifts in store
on him be pleased to pour,
long may he reign.
May he defend our laws,
and ever give us cause
to sing with heart and voice:
God save The King!

10.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους του Λονδίνου για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η τελευταία γυναίκα που απέδωσε τιμή στη βασίλισσα Ελισάβετ στο λαϊκό προσκύνημα:

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα κάθονται στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του Αβαείου του Γουεστμίνστερ. Δίπλα τους είναι ο σερ Tim Laurence, ο Andrew, και στη συνέχεια ο πρίγκιπας Edward με τη σύζυγό του.

Κατά μήκος του διαδρόμου κάθονται ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton με τα παιδιά τους George και Charlotte, και δίπλα τους η Πριγκίπισσα Anne με τον Peter Phillips και τους Zara και Mike Tindall.

Ακριβώς πίσω από τον βασιλιά, κάθεται ο πρίγκιπας Harry, με την Meghan Markle να κάθεται πίσω από την Καμίλα και δίπλα στην πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησαν να χτυπούν οι καμπάνες στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Συνολικά θα χτυπήσουν 96 φορές όσα και τα χρόνια ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το εντυπωσιακό τελετουργικό της αγρυπνίας των οκτώ εγγονών της βασίλισσας Ελισάβετ – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Καμίλα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News