Τα νέα μέτρα τα οποία θα έχουν ισχύ από αύριο το πρωί, 30/12, στις έξι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως όλα δείχνουν, τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί κατακόρυφα, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών δεν είναι πολύ αισιόδοξες για τις επόμενες μέρες. Για τον περιορισμό της πανδημίας, λοιπόν, η κυβέρνηση προχώρησε στην πιο σύντομη επιβολή των νέων μέτρων.

«Η κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα της μετάλλαξης στη χώρα. Στο ΕΣΥ νοσηλεύεται συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο στη κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη, βάση και των κρουσμάτων που σημειώθηκαν χτες και σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας πως έπρεπε να ληφθούν υπόψην όλοι οι παράγοντες. Έπειτα, αφού προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν, προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Μετάλλαξη Όμικρον, Δέλτα, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τα συμπτώματα και προστάτευσε τον εαυτό σου

Κορονοϊός: Νέα μέτρα – Αναλυτικά

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, από αύριο, 30/12, στις 6 π.μ. -αντί για τις 3 Ιανουαρίου που προγραμματιζόταν αρχικά- θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Εξαίρεση, ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα αποτελέσουν τα εστιατόρια, μένοντας ανοικτά έως τις 2 το πρωί.
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, ενώ θα απαγορευτεί η μουσική.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Κορονοϊός: Νέα μέτρα – Δες εδώ τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News