Με τα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες να έχει αυξηθεί ραγδαία, φαίνεται πως το lockdown στη Θεσσαλονίκη και μερικές ακόμα περιοχές ήταν αναπόφευκτο.

Μάλιστα, η συμπρωτεύουσα σημείωσε 1.220 κρούσματα τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ να θυμίσουμε πως κι άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν αγγίξει το “κόκκινο” επίπεδο. Μάλιστα, οι Σέρρες και τα Γιάννενα πέρασαν από το “πορτοκαλί” στο “κόκκινο” επίπεδο συναγερμού. Τρεις ακόμα περιοχές δεν αποτελούν εξαίρεση από το τέταρτο επίπεδο, αυξημένου κινδύνου, με το lockdown στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Ροδόπη να έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού και στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο» δηλαδή lockdown.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Ο ίδιος πρόσθεσε «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο».

Ο Πρωθυπουργός, επίσης, κατήγγειλε τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News