Το πόσο καιρό μένουν στο αίμα τα αντισώματα κατά του κορονοϊού σε όσους έχουν νοσήσει διαπίστωσε νέα έρευνα και τώρα προκύπτει το ερώτημα τι γίνεται με τον εμβολιασμό αυτών των ατόμων;

Όπως διαπίστωσε μελέτη που έγινε από το νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου σε συνεργασία με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας (ISS), τα αντισώματα που εξουδετερώνουν τον κορονοϊού μένουν στο αίμα για τουλάχιστον 8 μήνες μετά τη μόλυνση.

«Η παρουσία των αντισωμάτων, αν και μειώνεται με τον χρόνο, αποδεικνύεται “πολύ επίμονη”: οκτώ μήνες μετά την διάγνωση, μόνον τρεις ασθενείς», αναφέρουν οι επιστήμονες.

Αυτές είναι οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού- Γιατί προκαλούνται και πώς αντιδρά κάποιος που έχει ήδη αναρρώσει από Covid-19;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώιμη παρουσία των αντισωμάτων είναι «σημαντική για την επιτυχή αντιμετώπιση της λοίμωξης: Όσοι δεν κατορθώσουν να τα παραγάγουν τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες μετά την προσβολή κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σοβαρές μορφές του Covid-19».

Χρειάζεται να εμβολιαστούν όσοι έχουν αντισώματα κατά του κορονοϊού;

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον εμβολιασμό όσων έχουν αναρρώσει από κορονοϊό, ακόμα και για εκείνους που νόσησαν πριν 2-3 μήνες.

Μπορεί όσοι νόσησαν τόσο πρόσφατα να εξακολουθούν να έχουν αντισώματα κατά του ιού, όμως, υπάρχει η σύσταση να εμβολιάζονται. Η διαφορά είναι ότι συστήνεται να εμβολιάζονται με μονή δόση εμβολίου, για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τον οργανισμό τους απέναντι στην πανδημία.

Γιατί δεν πρέπει να παρακάμψεις τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον COVID-19

Μετά τη συνεδρίαση που είχαν την Τρίτη τα μέλη της επιτροπής, συμφώνησαν ότι η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο είναι πιο ισχυρή απ’ την ύπαρξη των αντισωμάτων λόγω προηγούμενης μόλυνσης με τον ιό.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τη δόση εμβολίου μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης Covid-19.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσδιορτιστεί η τεχνική διαδικασία για όσους ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

AstraZeneca: Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση για όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη; – Σκέψεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων μόνο για τους εμβολιασμένους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News