Ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων, όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά την εισήγηση απ’ την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Το καθολικό άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου γίνεται χωρίς click away και click in shop, αλλά με τήρηση των αποστάσεων και αποστολή SMS διάρκειας 2 ωρών. Η μόνη εξαίρεση είναι τα καταστήματα στις “κόκκινες” περιοχές, όπου εκεί θα ανοίξουν τα μαγαζιά με τη μέθοδο του click away.

Aνοίγουν επίσης τα εμπορικά κέντρα, malls και τα εκπτωτικά χωριά.

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε και η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και κέντρων περιποίησης νυχιών με προκαθορισμένα ραντεβού.

Επαναλειουργούν επίσης ΚΤΕΟ, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος καθώς και οι διαιτολογικές μονάδες με εξαίρεση την άσκηση.

Οι εκκλησίες τελούν λειτουργίες με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο εντός του Ιερού Ναού τα 50 άτομα.

Σημειώνεται ότι παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πήρε πίσω την απόφαση για αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας απ’ τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Πώς ανοίγουν τα καταστήματα;

  • Προαιρετικό ωράριο απ’ τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
  • Ισχύει ο περιορισμός των 4 ατόμων ανά 100 τ.μ. Για κάθε επιπλέον 25 τμ υπάρχει όριο 1 πελάτη.
  • 1 πελάτης ανά 25 τμ και σε κοινόχρηστους χώρους των malls.
  • Απόσταση 2 μέτρων στα ταμεία.
  • Οι καταναλωτές, πριν την επίσκεψή τους στο κατάστημα, θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 2, να έχουν το έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή το αντίστοιχο χειρόγραφο έντυπο μετακίνησης. Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών και θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε περίπτωση ελέγχου. Μέσα σε αυτές τις 2 ώρες ο καταναλωτής θα μπορεί να πηγαίνει στο κατάστημα της επιλογής του και να κάνει τις αγορές του.
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
  • Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου ισχύει το click away.
  • Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24/1.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News