Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, με τη μητέρα της να οδηγείται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, καθώς κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της.

Στη μία το μεσημέρι, η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αρνηθεί κάθε κατηγορία.

Η 37χρονη θα ισχυριστεί, δηλαδή, ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της κόρης της και ότι δεν γνώριζε τίποτα. Θα υποστηρίξει ότι ο Ηλίας Μίχος την εξαπάτησε, την κορόιδεψε και εκμεταλλεύτηκε την 12χρονη. Επιπλέον, πρόκειται να ισχυριστεί ότι για τον εφιάλτη που περνούσε η μικρή έμαθε από την θεία της, η οποία έκανε και την καταγγελία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης, η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, ενώ o δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, για τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Το παιδί κάποια στιγμή πήρε το ΙΒΑΝ, τον λογαριασμό της μητέρας, το έδωσε στον κατηγορούμενο και αυτός κανόνισε, προφανώς με κάποιους, οι οποίοι βίαζαν το παιδί και τους έδινε τον λογαριασμό για να βάζουν χρήματα».

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Με ποιον τρόπο μπορούν να προστατευτούν τα παιδιά στην Ελλάδα; – Τι είναι ο «Κανόνας των Εσωρούχων»;

Όσον αφορά τον 53χρονο ο δικηγόρος της μητέρας τόνισε πως: «Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας και είχε κερδίσει και την εμπιστοσύνη και άλλων οικογενειών που είχαν μικρά παιδιά. Δηλαδή στο κατάστημά του σύχναζαν παιδιά…»

Σε ερώτηση αν ο 53χρονος ενδεχομένως να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις, ο κ. Λύτρας απάντησε πως «ένας άνδρας 53 ετών δεν ξεκινά ξαφνικά να γίνεται παιδοβιαστής, προφανώς θα έχει ξαναγίνει. Γι’ αυτό και υπάρχει η δημοσιοποίηση των στοιχείων του».

36χρονος Κολωνός: Ποιοι άλλοι οδηγούνται στον εισαγγελέα;

Παράλληλα με την μητέρα, στον ανακριτή θα οδηγηθεί για να απολογηθεί και ο 33χρονος, ο οποίος είχε ζητήσει προθεσμία το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Μπαρκαγιάννη, αναμένεται να ζητήσει να γίνει στον εντολέα του ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, ο 36χρονος που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο «Μεταξά» αναμένεται να παρουσιαστεί και ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ θα ζητήσει να πάρει αναβολή για την απολογία του.

Όσον αφορά τον 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής 16/10 και είναι ο τέταρτος που συλλαμβάνεται για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο 34χρονος συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη, ενώ κατηγορείται ότι συνευρέθηκε μαζί της έναντι αμοιβής.

Βιασμός ανηλίκων: Η σκιαγράφηση του προφίλ των παιδεραστών και οι νέες εξελίξεις απ’ τις υποθέσεις του Κολωνού και της Νίκαιας

Όσα αποκάλυψε άντρας που παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, ενώ η αστυνομία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη σύλληψη ενός ακόμη άντρα που φέρεται να έχει βιάσει την ανήλικη.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ ένας από τους 213 άντρες που είχαν επικοινωνία με την 12χρονη μέσω της διαδικτυακής. Προχώρησε στην κατάθεσή του και υποστήριξε πως μόλις αντιλήφθηκε την πραγματική της ηλικία, αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί της. Το κινητό του έχει κατασχεθεί προκειμένου να ελεγχθεί.

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η 12χρονη και τα αδέρφια της

Το 12χρονο κορίτσι και τα 6 ανήλικα αδέρφια της βρίσκονται, πλέον, υπό την προστασία του «Χαμόγελου του Παιδιού», με βάση την αρχή του Οργανισμού να μη χωρίζονται τα αδέρφια, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκονται.

«Από το βράδυ της Παρασκεύης 14 Οκτωβρίου, έχει αναλάβει την απόλυτη φροντίδα και προστασία και των έξι ανήλικων παιδιών, ενωμένα σαν μία γροθιά!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Επίσης, τονίζει μεταξύ άλλων: «Δίπλα στα παιδιά, όπως και σε κάθε ευάλωτο παιδί που μας χρειάζεται, βρίσκονται συνειδητά και με προσήλωση οι εξειδικευμένοι άνθρωποι του Οργανισμού. Παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί δε ”στέκονται” στην ειδικότητά τους, αλλά καταθέτουν την ψυχή τους προσφέροντας αγάπη, ζεστασιά, φροντίδα όλο το 24ώρο, κάθε μέρα και κάθε ώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως φορέας προάσπισης και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, και με αφορμή την έντονη δημοσιότητα και εκτεταμένη δημοσιογραφική κάλυψη που έχει λάβει η υπόθεση της κακοποίησης ανήλικης, ενημερώνει ότι:

  • Αντιλαμβανόμενο τη μεγάλη ανάγκη λειτουργίας οργανωμένων και ποιοτικών χώρων φιλοξενίας παιδιών, όπου τα αδέλφια θα παραμένουν ενωμένα, και συμμεριζόμενο την αγωνία και το ενδιαφέρον της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών κας Χασάπη, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου να μη χωριστούν τα ανήλικα αδέλφια της οικογένειας: Από το βράδυ της Παρασκεύης 14 Οκτωβρίου, έχει αναλάβει την απόλυτη φροντίδα και προστασία και των έξι ανήλικων παιδιών, ενώμένα σαν μία γροθιά!
  • Ο Οργανισμός, συνεπής στις αρχές του να μη χωρίζονται τα αδέλφια, έχει πολλές φορές στο παρελθόν φιλοξενήσει 7, 5, 3 κ.ο.κ. αδέλφια, κορίτσια και αγόρια, διαφορετικών ήλικιών, ακόμη και στην ηλικία των 16 και 17 ετών, όπως τα αδέλφια της συγκεκριμένης οικογένειας. Αντιθέτως, τα κρατικά ιδρύματα δέχονται μόνο αγόρια ή κορίτσια, και όχι μεγαλύτερης ηλικίας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω της οποίας προωθείται η ημιαυτόνομη διαβίωση για παιδιά άνω των 15 ετών, που έχουν στερηθεί μια υγιή οικογένεια, έχουν βιώσει καταστάσεις εγκατάλειψης, παραμέλησης και κακοποίησης και δεν μπορούν να αποκατασταθούν μέσω του θεσμού της αναδοχής ή υιοθεσίας.
  • Βάσει της νέας νομοθεσίας που είναι σε ισχύ, τα έξι αδέλφια αναπόφευκτα θα διασκορπίζονταν σε κρατικά ιδρύματα απομακρυσμένων περιοχών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι είναι ο μόνος Οργανισμός που θα μπορούσε να δώσει αυτή τη λύση, όπως και τελικά έπραξε για το καλό των παιδιών.
  • Δίπλα στα παιδιά, όπως και σε κάθε ευάλωτο παιδί που μας χρειάζεται, βρίσκονται συνειδητά και με προσήλωση οι εξειδικευμένοι άνθρωποι του Οργανισμού.  Παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί δε «στέκονται» στην ειδικότητά τους, αλλά καταθέτουν την ψυχή τους προσφέροντας αγάπη, ζεστασιά, φροντίδα όλο το 24ώρο, κάθε μέρα και κάθε ώρα.
  • Εφόσον χρειαστεί, θα λάβουν παράλληλα εξατομικευμένη θεραπευτική υποστήριξη στο «Σπίτι του Παιδιού», το μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.
  • Ο Οργανισμός ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», οι οποίοι συμπαραστάθηκαν με στοργή και πλαισίωσαν τα παιδιά κατά την περίοδο της φιλοξενίας τους. Θα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά για τη διενέργεια παιδοψυχιατρικής εκτίμησης μέχρι να τελειώσει η προανακριτική διαδικασία.
  • Την ίδια στιγμή, επισημαίνει την ανάγκη προστασίας και σεβασμού της ιδιωτικότητας των παιδιών, όπως αυτή απορρέει και από τα άρθρα της Διεθνούς  Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Προς αυτή την κατεύθυνση, και με τα μάτια στραμμένα στη φροντίδα και ποιότητα ανατροφής τους, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από εδώ και στο εξής, παύει οποιαδήποτε δημόσια αναφορά στο ιστορικό και την υπόθεση που μπορεί να τα επαναθυματοποιήσει ή πληγώσει την ψυχή τους. Θα πρέπει όλοι, ΜΜΕ, κοινωνία, καθως και οι επαγγελματίες και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προστασίας του παιδιού να σεβαστούμε το παρόν και μέλλον τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News