Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις… Ο οικονομικός έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου έφερε στο «φως» αποκαλυπτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων είναι το γεγονός ότι ο πατήρ Αντώνιος δεν εμφανιζόταν στα χαρτιά, αλλά εμφανιζόταν μόνο η πρεσβυτέρα και η 86χρονη μητέρα του.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Κιβωτός βέβαια στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Τα ευρήματα από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας έδειξαν πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), ενώ αποκαλυπτικό είναι και το γεγονός ότι εμφανίζεται η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Οι συγκεκριμένες δύο γυναίκες ήταν και οι μόνες που μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους λογαριασμού της Κιβωτού.

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος δεν φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά ως εταίρος της ΑΜΚΕ.

Κιβωτός του Κόσμου: Η σοκαριστική μαρτυρία του 19χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα Αντώνιο – Τι ανακοίνωσε η ΜΚΟ

Οι οικονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται, δίνοντας έμφαση στο να ερευνηθεί και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η Κιβωτός του Κόσμου από χορηγίες και δωρεές. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναμένεται να ερευνήσει τόσο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News