Κέρδισε το δικαστήριο ο Τζόκοβιτς και αθωώθηκε, ωστόσο, λίγο αργότερα οι αυστραλιανές Αρχές τον συνέλαβαν ξανά.

Μπορεί να κέρδισε το δικαστήριο ο Τζόκοβιτς, αλλά συνελήφθη ξανά

Ο πατέρας του Τζόκοβιτς, μιλώντας στο The Pavlovic Today, έκανε γνωστό ότι ο γιος του είναι υπό κράτηση.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ανταποκριτής της The Telegraph, Όλιβερ Μπράουν, είχε γράψει επίσης νωρίτερα: «Σημαντική αστυνομική παρουσία στο γραφείο των δικηγόρων του Τζόκοβιτς στο Collins St της Μελβούρνης. Λευκά βαν που κατευθύνονται σε υπόγειο πάρκινγκ. Αναφορές πως η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας κατευθύνεται για να τον συλλάβει. Ο υπουργός Μετανάστευσης έχει στη διάθεσή του 4 ώρες για να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του». 

Όσα είχαν γίνει νωρίτερα στο δικαστήριο

Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ του νο1 τενίστα στον κόσμο, ενώ έκρινε παράλογο τον τρόπο που οι Αυστραλοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να ακυρώσουν τη visa του.

Ειδικότερα, ο δικαστής Άντονι Κέλι είπε πως η Κυβέρνηση της Αυστραλίας πρέπει να πληρώσει όλα τα έξοδα του Τζόκοβιτς, να αφεθεί ελεύθερος εντός 30 λεπτών απ’ την έκδοση της απόφασης, να πάρει πίσω όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και να συμμετάσχει κανονικά στο Αυστραλιανό Open.

Θυμίζουμε ότι ο Τζόκοβιτς είχε υποβάλει τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα που απαιτούνταν για να εισέλθει στην Αυστραλία χωρίς να έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

«Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος;», είχε αναρωτηθεί νωρίτερα ο δικαστής, επισημαίνοντας πως βάσει των δικαιολογητικών που είχε υποβάλει και του χρόνου που του δόθηκε, δεν είχε καμία άλλη επιλογή και πρόσβαση σε βοήθεια. 

Εδώ έχουμε έναν καθηγητή και έναν ιατρό περιωπής οι οποίοι συνέταξαν και έθεσαν υπόψιν του αιτουμένου την είσοδο στην Αυστραλία βάσει μιας ιατρικής εξαίρεσης. Τώρα, κατόπιν αυτής της ιατρικής εξαιρέσεως και του σκεπτικού με το οποίο χορηγήθηκε, δόθηκε επιπλέον εξαίρεση από ένα συμβούλιο ανεξάρτητων ειδικών που συνέστησε η Κυβέρνηση της Πολιτείας Βικτόρια. Και αυτό το έγγραφο είχε στα χέρια του ο διενεργήσας τον έλεγχο. Οπότε, το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Πολλοί υποστηρικτές του Τζόκοβιτς είχαν συγκεντρωθεί έξω απ’ το δικαστήριο και πανηγύρισαν όταν έγινε γνωστή η απόφαση.

Παρόλα αυτά, με βάση τον νόμο της Αυστραλίας, ο υπουργός Μετανάστευσης διατηρούσε και πάλι το δικαίωμα ν’ ακυρώσει τη visa του Τζόκοβιτς και σ’ αυτή την περίπτωση ενδέχεται να απαγορευτεί η είσοδος του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία για τρία χρόνια. 

Αμέσως, λοιπόν, μετά την απόφαση, ο επικεφαλής συνήγορος του τενίστα έκανε έκκληση προς τον υπουργό να μην ασκήσει το δικαίωμα που έχει για απέλασή του. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα ο τενίστας συνελήφθη εκ νέου.

Τι έχει συμβεί με τον Τζόκοβιτς; Το χρονικό της απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία και ο κίνδυνος της απέλασης

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News