Παρά τις προηγούμενες πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι δεν θα επιτρέπεται το πέταγμα χαρταετού την φετινή Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα νεότερα, δεν υπάρχει σκέψη για απαγόρευση, ενώ ανοιχτά αναμένεται να παραμείνουν και τα πάρκα.

Οι νεότερες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα παραμείνουν ανοιχτά τα πάρκα, παρά το lockdown. Τα σενάρια που είχαν ακουστεί για λουκέτο στα πάρκα φαίνεται πως δεν ισχύουν και η Καθαρά Δευτέρα θα είναι σαν μια κανονική Δευτέρα μέσα στην καραντίνα.

Στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας αύριο, Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να κάνει συστάσεις προς τους πολίτες για αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, απ’ την στιγμή που τα μέτρα είναι σε πλήρη ισχύ.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αυτό το τριήμερο θα είναι αυξημένοι, ενώ οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Επιτρέπεται το πέταγμα του χαρταετού… αλλά πού;

Μπορεί να μην υπάρχει καμία σκέψη για απαγόρευση του εθίμου του χαρταετού, όμως, όσοι θέλουν να πετάξουν χαρταετό, θα πρέπει να το κάνουν εντός του οικείου δήμου τους ή μέχρι σε 2 χιλιόμετρα απόσταση.

Για την Καθαρά Δευτέρα, όπου τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ως είθισται κλειστά, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις με κωδικό 6, που γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Μένει να δούμε εάν θα είναι ανοιχτά, όπως την περσινή Καθαρά Δευτέρα, τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ. Εάν είναι ανοιχτά, τότε θα επιτρέπεται και η μετακίνηση 2.

Θυμίζουμε ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας, όπως επίσκεψη σε γιατρό, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει ένα αποδεικτικό email, το οποίο θα επιβεβαιώνει το ραντεβού σε περίπτωση που ζητηθεί σε έλεγχο από την αστυνομία, καθώς και για άθληση, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033, καθώς δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για όσους θέλουν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όχημά του για να μεταβεί σε άλλη περιοχή και να αθληθεί εκεί. Η μετακίνηση επιτρέπεται αυστηρά με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Διάβασε όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News