Η Δήμητρα Ιορδανίδου έχασε τη ζωή της στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη όταν φορτηγό παρέσυρε το ποδήλατό της πριν από μερικές ημέρες. Τώρα, λίγα μέτρα πάνω απ’ το οδόστρωμα, τοποθετήθηκε ένα λευκό ποδήλατο στη μνήμη της.

Το λευκό ποδήλατο, το αγαπημένο Μέσο μετακίνησης της μαραθωνοδρόμου, φαίνεται σαν να αιωρείται στη μνήμη της, ενώ συνοδεύεται απ’ το μήνυμα ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία ποδηλάτισσα λιγότερη.

Η πινακίδα που έχει αναρτηθεί στην πίσω ρόδα του ποδηλάτου αναγράφει χαρακτηριστικά:

Καμία ποδηλάτισσα λιγότερη. Δημητρούλα λείπεις. Δε θέλουμε άλλο καλό παιδί χαμένο. Δε γίνεται το χόμπι μας να είναι θανατηφόρο

Δήμητρα Ιορδανίδου λευκό ποδήλατο

Παράλληλα, στην πινακίδα είναι ζωγραφισμένη μια ποδηλάτισσα με φτερά και λουλούδια. «Ας ανθίσει στην σκιά μια όμορφη ποδηλατιά»

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποιοι τοποθέτησαν το λευκό ποδήλατο, ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλή συγκίνηση. Σημειώνεται πως στο σημείο όπου η Δήμητρα Ιορδανίδου έχασε τη ζωή της ενώ πήγαινε στη δουλειά της, αφήνουν καθημερινά λουλούδια και αναμμένα κεριά.

Η 42χρονη μαραθωνοδρόμος είχε καταφέρει να φτάσει δύο φορές στην 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές την 4η θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία. Δούλευε στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News