Ήταν το 1995, όταν η συνέντευξη της Πριγκίπισσας Diana στο BBC έφερε τα πάνω-κάτω στην βασιλική οικογένεια, αφού η μητέρα του Harry και του William έκανε αποκαλύψεις που κανείς δεν ήταν ακριβώς έτοιμος να ακούσει.

22,8 εκατομμύρια Βρετανοί είχαν καθηλωθεί μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν την ιστορική συνέντευξη.

Πριν λίγους μήνες, είχε γίνει γνωστό, όμως, ότι το BBC ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την συνέντευξη μετά τις καταγγελίες ότι ο δημοσιογράφος Martin Bashir είχε πλαστογραφήσει έγγραφα για να κάνει τη συνέντευξη. Συγκεκριμένα, ο αδερφός της Diana είχε υποστηρίξει ότι ο δημοσιογράφος παρουσίασε αντίγραφα κίνησης λογαριασμού, τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά, που έδειχναν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στο παλάτι για να κατασκοπεύουν την αδελφή του. Τώρα, το πόρισμα βγήκε και το BBC αναγκάστηκε σε δημόσια απολογία.

Παραδοχή από BBC: Με δόλιες μεθόδους η συνέντευξη της Diana

Το μεσημέρι της Πέμπτης 20/5, το BBC μετέδωσε μια έκτακτη είδηση, στην οποία ανέφερε:

Το BBC απώλεσε τα υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας που είναι το χαρακτηριστικό του κατά την συνέντευξη του δημοσιογράφου Martin Bashir με την Diana, πριγκίπισσα της Ουαλίας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη

«Το BBC έχει καταθέσει μια ανεπιφύλακτη συγγνώμη μετά από μια έρευνα που κατέληξε στην διαπίστωση, ότι ένας εξέχων δημοσιογράφος χρησιμοποίησε «δόλιες» μεθόδους για να εξασφαλίσει μια συνέντευξη-ορόσημο με την πριγκίπισσα Diana, καθώς ο γάμος της διαλυόταν», συνέχισε το Μέσο, παραδεχόμενο τις μεθόδους που χρησιμοποίησε τότε ο δημοσιογράφος.

Ο Γενικός Διευθυντής του BBC, Tim Davie, προχώρησε επίσης σε δηλώσεις, κατά τις οποίες είπε ότι το BBC δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω, αλλά μπορεί να ζητήσει συγγνώμη. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο δημοσιογράφος είχε δείξει ψεύτικους τραπεζικούς λογαριασμούς στον αδερφό της Diana, με τους οποίους «τον εξαπάτησε και τον ώθησε να κανονίσει συνάντηση με την πριγκίπισσα».

Ενώ το BBC δεν μπορεί να γυρίσει πίσω το ρολόι μετά από ένα τέταρτο ενός αιώνα, μπορούμε να ζητήσουμε μια πλήρη και άνευ όρων συγγνώμη

Στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι αποκτώντας πρόσβαση στην πριγκίπισσα Diana με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Bashir μπόρεσε να την πείσει να συμφωνήσει να δώσει την συνέντευξη.

Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος του BBC παραιτήθηκε μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα για τη συνέντευξη.

5 φορές που η Πριγκίπισσα Diana έσπασε το πρωτόκολλο και απέδειξε πόσο γλυκιά μαμά ήταν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News