Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας συνεχόμενων αναταραχών στο Ιρανικό κράτος. Διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούονται καθημερινά, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται σημαντικά. Το σκληρό καθεστώς του Χομεϊνί δεν φαίνεται να συμμερίζεται τους προβληματισμού των πολιτών του, την ίδια στιγμή που το έθνος οραματίζεται αγώνα μέχρι τελικής πτώσης. Στο Ιράν δημοσιογράφος συνελήφθη από τις αρχές δημιουργώντας περισσότερες εντάσεις στο ήδη τεταμένο κλίμα.

Η Nazila Maroufian, δημοσιογράφος από την πόλη της Amini, το Saqez στην επαρχία Κουρδιστάν, συνελήφθη την Κυριακή, σύμφωνα με την οργάνωση Hengaw για τα δικαιώματα, με έδρα τη Νορβηγία.

Μαζικές δίκες ανακοινώνει η Ιρανική κυβέρνηση- Οι Coldplay τραγουδούν για το Ιράν, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα υποστήριξης

Ποια είναι η δημοσιογράφος που συνελήφθη και ποιος ο ρόλος της στις διαδηλώσεις στο Ιράν;

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν μια δημοσιογράφο αφού δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον πατέρα της Mahsa Amini, ο θάνατος της οποίας έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, εδώ και επτά εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα συνελήφθη στο σπίτι ενός από τους συγγενείς της στην Τεχεράνη και μεταφέρθηκε στη φυλακή Evin της πρωτεύουσας. Η Maroufian, η οποία εργάζεται για τον ιστότοπο ειδήσεων Ruydad 24, είχε δημοσιεύσει μια συνέντευξη με τον πατέρα της Amini, Amjad, στον Mostaghel Online στις 19 Οκτωβρίου.

«Δεν σκοπεύω να αυτοκτονήσω ούτε έχω κάποια υποκείμενη ασθένεια», έγραψε η ίδια θέλοντας να τονίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στο Ιράν.

Παράλληλα, οι δύο δημοσιογράφοι στο Ιράν που βοήθησαν να γίνει γνωστή η ιστορία της Amini έχουν ήδη συλληφθεί και πέρασαν τον τελευταίο μήνα στη φυλακή Evin.

Το βίντεο για το Ιράν που είναι γροθιά στο στομάχι

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που διαδραματίζει τι συμβαίνει στο Ιράν από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις. Οι εικόνες είναι αρκετά σκληρές και δείχνουν με ωμό τρόπο το χειρότερο πρόσωπο της κυβέρνησης Χομεϊνί. Ωστόσο, το μήνυμα που περνάει δεν μπορεί παρά να συγκινήσει και να μας εμπνεύσει. Αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να υπολογίζουν τις ίδιες τους τις ζωές, ενώνουν τις φωνές τους και βάφουν με το αίμα τους την λέξη ελευθερία. Άλλωστε, δεν αγωνίζονται για τίποτε άλλο παρά για ένα καλύτερο μέλλον.

Mahsa Amini: Ένας μήνας από τη δολοφονία της 22χρονης και το Ιράν ακόμα φλέγεται – Η οργή και οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News