Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης καταγγέλλει ότι δέχτηκε ψυχολογική βία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μέσω ανάρτησής του στα social media. Ο αθλητής κατέκτησε δύο μετάλλια στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στο μπότσια, το αργυρό στο μικτό ατομικό και το χάλκινο στα μικτά ζευγάρια της κατηγορίας BC3. Η δήλωση του Γρηγόρη Πολυχρονίδη για ψυχολογική βία αποτελεί πολύ σημαντική καταγγελία που μπορεί να επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και εξελίξεις στον χώρο του αθλητισμού.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, έβδομο για την Ελλάδα

Η δήλωση του Γρηγόρη Πολυχρονίδη για ψυχολογική βία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης με ανάρτησή του στο Facebook μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς υπήρξε θύμα ψυχολογικής βίας. Ο αθλητής αποφάσισε πως τώρα που οι αγώνες τελείωσαν ήρθε η στιγμή να μιλήσει για όλα όσα βίωσε και να καταγγείλει δημόσια τα πρόσωπα που εμπλέκονται.

“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βλάψει την ψυχική μου υγεία και την αθλητική μου πορεία”, τόνισε ο παραολυμπίνης. Στην πρώτη ανάρτησή του ο αθλητής περιέγραψε το συμβάν διεξοδικά ενώ σε μία δεύτερη ανάρτηση που κολούθησε ζήτησε την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού προπονητή Γεώργιου Τζίμα.

Στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έγραψε:

“Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν τελειώσει και τώρα που γυρίσαμε στην Αθήνα μπορώ επιτέλους να μιλήσω! 


Μετά τη νίκη του ασημένιου μεταλλίου στο ατομικό BC3 την προηγούμενη μέρα, και λίγα λεπτά πριν από το πρώτο αγώνα της κατηγορίας των ζευγαριών BC3, έπεσα θύμα ψυχολογικής βίας!


Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να βρω ηρεμία. Τις ημέρες των αγώνων δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έβλεπα εφιάλτες. Την ώρα του αγώνα, έπρεπε να υπερβάλλω εαυτόν για να μπορέσω να αγωνιστώ συγκεντρωμένος. 


Οι αγώνες που συμμετέχουμε είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Για να έρθει η επιτυχία, πρέπει να είμαι σε θέση να δώσω όλο μου τον εαυτό αγωνιστικά! Κάθε αθλητής πρέπει να έχει όλα τα εφόδια για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολους αγώνες. Είναι ανεπίτρεπτο, ύπουλα συμφέροντα άλλων να στέκονται εμπόδιο στην αγωνιστική πορεία ενός αθλητή.


Τα τελευταία 20 χρόνια έχω κάνει τα πάντα για να μπορώ να δοξάζω την Ελλάδα μας σε όλο τον κόσμο. Έχω κερδίσει σε επίσημους διεθνείς αγώνες 36 μετάλλια, 6 εκ των οποίων Παραολυμπιακά. Αναλυτικά, 16 χρύσα, 11 ασημένια και 9 χάλκινα.


Ολόκληρη η ζωή η δική μου, αλλά και της οικογένειάς μου είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό. Ο προγραμματισμός της γέννησης του παιδιού μου έγινε βάσει αγωνιστικού προγράμματος και η κορούλα μου, πριν κλείσει τις 2 εβδομάδες ζωής, αναγκάστηκε να πηγαίνει στο γήπεδο για 6 ώρες καθημερινά, με σκοπό εγώ και η γυναίκα μου που αγωνιζόμαστε μαζί, να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες του Τόκιο! 


Εγώ πάλευα, παλεύω και θα παλεύω για πάντα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για το εθνικό συμφέρον. Δεν θα επιτρέψω προσωπικά συμφέροντα άλλων να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο των επιτυχιών για την χώρα μας! Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βλάψει την ψυχική μου υγεία και την αθλητική μου πορεία!


Πριν από λίγες ημέρες κέρδισα 2 Παραολυμπιακά μετάλλια στο Τόκιο, ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που κέρδισε 2 μετάλλια σε αυτή την Παραολυμπιάδα, και δυστυχώς αντί να μπορέσω να απολαύσω τις μεγάλες αυτές επιτυχίες και την επιβράβευση όλων των θυσιών που κάναμε με τη σύζυγό μου, αναγκάζομαι να ξεπερνάω ψυχολογικά όλα αυτά που βίωσα και να παλεύω για την αξιοπρέπειά μου!


Είμαι δυνατός, αποφασισμένος και θα αγωνιστώ με όλα τα μέσα για να μπορεί να επικρατήσει το σωστό και το δίκαιο και να μπορώ να συνεχίσω να φέρνω μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα μας!”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News