Ο Spanking επιστρέφει φέτος στο σχολείο μιας μικρής πόλης στο νοτιοδυτικό Μιζούρι, όπου η περιφέρεια επιτρέπει, πλέον, τη σωματική τιμωρία για κάθε απείθαρχο μαθητή του οποίου οι γονείς δίνουν τη συγκατάθεσή τους. 

Στο Cassville, η διεύθυνση αυτή την εβδομάδα ειδοποίησε τους γονείς για τη νέα πολιτική σε μια ανοιχτή συνάντηση και μοίρασε έντυπα συγκατάθεσης για υπογραφή, σύμφωνα με έναν γονέα που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό δίνει στο σχολείο ένα ακόμη εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πειθαρχήσει ένα παιδί, χωρίς να το στείλει στο σπίτι με αποβολή, όπου απλώς θα παίζει βιντεοπαιχνίδια», δήλωσε ο Dylan Burns, ένας τοπικός αγρότης που ευνοεί την επιλογή σωματικής τιμωρίας.

Ένα γράμμα για εσένα που βιώνεις bullying στο σχολείο σου

Σωματική τιμωρία στις ΗΠΑ: Σε ποια πολιτεία επιστρέφει;

Αυτή η πρακτική θεωρούνταν αποδεκτή για την τήρηση της πειθαρχίας στα σχολεία των ΗΠΑ έως τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έπαψε να εφαρμόζεται. Το 1977 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι είναι συνταγματική η σωματική τιμωρία στα σχολεία, δίνοντας στις πολιτείες το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιες για το θέμα. 

Έκτοτε, πολλές πολιτείες έχουν απαγορεύσει αυτή την πρακτική. Όμως, 19 πολιτείες- οι περισσότερες στον νότο- εξακολουθούν να την επιτρέπουν, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχολογίας.

Ο Richard Wexler, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης National Coalition for Child Protection Reform, δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση που λήφθηκε στο Cassville. «Η τάση στις ΗΠΑ είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, περιοχές την καταργούν. Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι κάπου την υιοθετούν», δήλωσε αναφερόμενος στη σωματική τιμωρία. 

Η διεύθυνση εκπαίδευσης του Cassville – όπου υπάρχουν 1.900 μαθητές- υιοθέτησε επίσημα την εν λόγω πολιτική τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η σωματική τιμωρία, αναφέρει, αποτελεί επιλογή «μόνο όταν έχουν αποτύχει όλα τα άλλα εναλλακτικά μέσα πειθαρχίας» και πρέπει να επιβάλλεται χωρίς «το ενδεχόμενο σωματικής βλάβης ή τραυματισμού».

Είναι ανάγκη -περισσότερο από ποτέ- να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας τις αξίες της ισότητας και του σεβασμού

Στην ιστοσελίδα δεν διευκρινίζεται το είδος της σωματικής τιμωρίας που θα εφαρμόζεται, παρά μόνο ότι «δεν επιτρέπεται να χτυπά κάποιος μαθητή στο κεφάλι ή το πρόσωπο». 

Πρόκειται για μία «απολύτως φριχτή πρακτική», τόνισε ο Wexler. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας εκπαιδευτικός να χτυπά ή να επιτίθεται σε παιδί. Δεν τιμωρεί, τραυματίζει», υπογράμμισε. 

«Αυτό δίνει στο σχολείο ένα ακόμη εργαλείο για να πειθαρχήσουν τα παιδιά, χωρίς να τα στέλνουν στο σπίτι με αποβολή, όπου απλώς θα παίζουν βιντεοπαιχνίδια», δήλωσε ο Dylan Burns, 28χρονος αγρότης και πατέρας δύο μαθητών, ο οποίος είναι υπέρ της σωματικής τιμωρίας. 

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το θέμα, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Κανένας δεν κρατά ένα παιδί στο έδαφος και το δέρνει, είναι 1-2 ξυλιές», είπε και πρόσθεσε πως έχει προειδοποιήσει τα παιδιά του για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η κακή συμπεριφορά στο σχολείο. «Είναι καλά παιδιά. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα», κατέληξε. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News