Η 3ωρη κατάθεση Μπεκατώρου έφερε νέες καταγγελίες στο φως. Συγκεκριμένα, η αθλήτρια κατονόμασε ακόμα ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριάς της και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει παραγραφεί.

Στην κατάθεσή της, η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στην δική της ιστορία, η οποία συνέβη το 1988, όμως, κατονόμασε κι ακόμα μια αθλήτρια απ’ τον χώρο της Ιστιοπλοΐας η οποία φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό κακοποίησης φαίνεται ότι έχει συμβεί σε χρόνο που ακόμα δεν έχει παραγραφεί, επομένως το σίγουρο είναι ότι η έρευνα θα συνεχιστεί.

Αυτή τη στιγμή, το επόμενο βήμα είναι ο εισαγγελικός λειτουργός να δώσει εντολή για κλήτευση της αθλήτριας που κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου, ώστε να επιβεβαιώσει τα όσα ειπώθηκαν στην κατάθεση.

Η δικογραφία, επομένως, δεν θα μπει στο αρχείο. Στη συνέχεια, εκτός απροόπτου, θα κληθούν για κατάθεση οι παράγοντες της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που συνδέονται με τις καταγγελίες.

Όπως δήλωσε η Ολυμπιονίκης μετά την κατάθεσή της:

Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε

Στη συνέχεια, η Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε την ελπίδα ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που έγινε με όλους τους αθλητές, να βοηθήσουν στην εξυγίανση του Ελληνικού Αθλητισμού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News