Το φθινόπωρο ξεκινάει και ο καιρός είναι υπέροχος για εκείνους που μπορούν να κάνουν διακοπές αυτό το διάστημα. Γι’ αυτό και το Bloomberg προτείνει 6 από τους καλύτερους προορισμούς που μπορεί να επισκεφθεί κανείς αυτή την εποχή, ανάμεσα τους και η Σαντορίνη.

Διακοπές στη Σαντορίνη; Εδώ θα δημιουργήσεις τις καλύτερες αναμνήσεις

Bloomberg – Σαντορίνη: Ένα μαγευτικό μέρος για να περάσει κανείς τις φθινοπωρινές του διακοπές

Απίστευτα προβλήματα στα αεροδρόμια, χαοτικά πλήθη, υψηλές τιμές ξενοδοχείων και καύσωνας είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα που χαρακτήρισαν τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν στην Ευρώπη.

«Το σοκ της ακρίβειας αυτής της σεζόν ήταν πραγματικό, ακόμη και για ταξιδιώτες που είχαν τα μέσα για να το αντέξουν οικονομικά», λέει στο Bloomberg ο David Prior, ιδρυτής του ταξιδιωτικού κλαμπ μελών Prior. «Ο πληθωρισμός έκανε τις τιμές που ήταν ήδη ρεκόρ να ανέβουν ακόμη υψηλότερα —έως και 50% περισσότερο από ό,τι το 2019— και ούτε καν η πτώση του ευρώ στο 1 προς 1 με το δολάριο, στα τέλη του καλοκαιριού, δεν θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό».

Όπως φαίνεται όμως, για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα διακρίνεται από εξαιρετικές επιδόσεις στον τουριστικό της τομέα, γεγονός που ώθησε το Bloomberg να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις διακοπές στη Σαντορίνη για τη φθινοπωρινή σεζόν.

Η χάρη της Σαντορίνης ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο | Top προορισμός για μήνα του μέλιτος | Photos

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η Σαντορίνη έχει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν στην Ελλάδα, παραμένοντας ανοιχτή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα οι τιμές να πέφτουν όσο περιμένει κανείς.

«Το κόστος των εισιτηρίων για μια πτήση μετ΄ επιστροφής από την Νέα Υόρκη προς την Αθήνα μειώνεται έως και 1.000 δολάρια από τα τέλη Αυγούστου στα τέλη Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με το Bloomberg. «Όποιος δε περιμένει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, εξοικονομεί ακόμη περισσότερα, με τις πτήσεις να κοστίζουν ακόμα και 550 δολάρια».

Οι υπόλοιποι προορισμοί της Ευρώπης που βρίσκονται στη λίστα του Bloomberg

Οι υπόλοιποι προορισμοί τους οποίους προτείνει το Bloomberg για ιδανικές φθινοπωρινές διακοπές είναι η Λίμνη Κόμο στην Ιταλία, η Πράγα, η Σικελία, η Απουλία και η Πορτογαλία.

Όλες οι παραπάνω περιοχές είναι η τέλεια ευκαιρία για κάποιον να χαλαρώσει και να περάσει ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, καθώς τα μέρη αυτά το φθινόπωρο δεν κατακλύζονται από κόσμο και τουρίστες, αφού δεν είναι μία περίοδος που την προτιμούν πολλοί.

H παραπλανητική «δύναμη» των social media: Μία blogger δείχνει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί για μια φωτογραφία στη Σαντορίνη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News