Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Σοφιά Μπεκατώρου συγκλονίζει για άλλη μια φορά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Η νέα δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου ότι έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό Ολυμπιονίκη στα 16 της ήρθε μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν έχει αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ως παιδί.

Η Σοφία Μπεκατώρου ξεδίπλωσε την αρχή του κουβαριού της σεξουαλικής κακοποίησης

Η νέα δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου

Η αθλήτρια που έγινε το σύμβολο του κινήματος #metoo στην Ελλάδα και ώθησε μέσα από το παράδειγμα της πολλές γυναίκες να μιλήσουν για την σεξουαλική βία που έχουν υποστεί, φέρνει στο φως άλλο ένα συγκλονιστικό περιστατικό με θύμα την ίδια. Συγκεκριμένα, η Ολυμπιονίκης δήλωσε:

“Ναι (είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 ετών ο οποίος ευτυχώς άκουσε το ”όχι” που του είπα. Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω”, είπε η Σοφία Μπεκατώρου περιγράφοντας το περιστατικό.

Εσύ ζεις όπως πραγματικά θέλεις ή όπως σου επιβάλλει η κοινωνία; Ίσως η δική μου αλήθεια κάτι έχει να σου πει

Η αθλήτρια μίλησε επίσης και για την αντίδραση του πατέρα της όταν του εξομολογήθηκε τί συνέβη μεταξύ αυτής και του Ολυμπιονίκη:

“Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε”. Και συμπλήρωσε λέγοντας, “Φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει η Σοφία Μπεκατώρου”.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στην θύελλα των καταγγελιών που είχε ξεσπάσει το προηγούμενο διάστημα και αφορούσε τόσο τον χώρο του αθλητισμού όσο και του θεάτρου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News