Ο Joe Biden έχει εκλεγεί εδώ και μέρες νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, όμως ο Trump αδυνατεί να δεχτεί την ήττα του. Μερικές μέρες μετά την σχετική εκλογή και στον απόηχο της άρνησης του Trump να συνεργαστεί με τον Biden για τη μετάβαση στην Προεδρία, η ανάρτηση της Michelle Obama για την ήττα του Trump είναι αυτό που θέλαμε, αλλά δεν περιμέναμε να διαβάσουμε.

Η Michelle Obama είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στις ΗΠΑ, έχοντας αφήσει το στίγμα της στον Λευκό Οίκο. Έχοντας αρκετούς υποστηρικτές τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Barack Obama, αποφάσισε να στείλει το δικό της μήνυμα η Michelle Obama για την ήττα του Trump στις προεδρικές εκλογές.

Σε ανάρτησή της στο Instagram η σύζυγος του Barack Obama κάλεσε τον Donald Trump να δει επιτέλους την αλήθεια και να διευκολύνει την πολιτική μετάβαση, εξηγώντας πόσο δύσκολο ήταν και για εκείνη που πριν τέσσερα χρόνια έπρεπε να φύγει από τον Λευκό Οίκο, όμως τελικά βρήκε τη δύναμη και την ωριμότητα να το κάνει για το καλό της χώρας. Τόνισε, μάλιστα, πως είχε απογοητευτεί πολύ τότε, όμως ο λαός είχε μιλήσει, τα ψηφοδέλτια είχαν μετρηθεί και ο Donald Trump είχε νικήσει. Θύμισε, ακόμα, πως παρά τα ρατσιστικά σχόλια που είχε δεχθεί τότε ο Barack Obama, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της υποδέχτηκαν τον Trump και τη σύζυγό του στον Λευκό Οίκο σε μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας.

Η Michelle Obama μαζί με το μακροσκελές κείμενο για την ήττα του Trump ανέβασε μια φωτογραφία της αποχώρησής της από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Διάβασε όλη την ανάρτηση της Michelle Obama για την ήττα του Trump στις εκλογές και την επιθυμία της για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας:

«Αυτήν την εβδομάδα, σκεφτόμουν πολύ πού βρισκόμουν πριν από 4 χρόνια. Η Hillary Clinton είχε μόλις βιώσει μια δύσκολη ήττα με πολύ μικρότερη διαφορά από εκείνη που είδαμε φέτος. Ήμουν πληγωμένη και απογοητευμένη, όμως οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Donald Trump είχε κερδίσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει. Και μία από τις μεγάλες ευθύνες της προεδρίας είναι να ακούει τη φωνή του. Έτσι ο σύζυγός μου και εγώ δώσαμε εντολή στο προσωπικό του Λευκού Οίκου να κάνουν ό,τι είχε κάνει για εμάς ο George και η Laura Bush: να οργανώσουν με σεβασμό μια απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας – το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής δημοκρατίας. Προσκαλέσαμε τα άτομα από την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου στα γραφεία μας και ετοιμάσαμε λεπτομερείς αναφορές για εκείνους, με γνώσεις που είχαμε αποκομίσει τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Donald Trump είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον άνδρα μου που είχαν θέσει σε κίνδυνο την οικογένειά μου. Δεν ήταν κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω. Όμως ήξερα ότι, για το καλό της χώρας, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να βάλω στην άκρη την οργή μου. Έτσι καλωσόρισα την Melania Trump στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας κάθε της ερώτηση για διάφορα θέματα, από τον ενδελεχή έλεγχο στον οποίο υπόκεινται οι ενέργειες της Πρώτης Κυρίας μέχρι το πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά στον Λευκό Οίκο.

Ήξερα βαθιά στην καρδιά μου ότι αυτό ήταν το σωστό, γιατί η δημοκρατία μας είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από τον εγωισμό ενός ανθρώπου. Η αγάπη για την πατρίδα μας απαιτεί να σεβόμαστε το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ακόμα κι αν δεν μας αρέσει και ελπίζουμε να ήταν διαφορετικό – η προεδρία δεν ανήκει σε κανένα άτομο ή κανένα κόμμα. Το να υποκρίνεται κάποιος ότι συμβαίνει αυτό, να χρησιμοποιεί αυτές τις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για προσωπικό ή πολιτικό όφελος, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια της χώρας μας. Δεν είναι παιχνίδι. Γι’ αυτό θα ήθελα να προτρέψω όλους τους Αμερικανούς, ιδίως τους ηγέτες του έθνους μας, ανεξαρτήτως κόμματος, να τιμήσουν την εκλογική διαδικασία και να κάνουν το χρέος τους ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή μεταβίβαση εξουσίας, όπως έκαναν όλοι οι πρόεδροι στην ιστορία μας.»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News