Οι πρώτες ανακοινώσεις για την Κυβέρνηση του Joe Biden μας προκάλεσαν ανακούφιση και χαρά. Σπουδαίες γυναίκες τοποθετούνται σε καίριες θέσεις, ενώ η Janet Yellen γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η Janet Yellen είχε διατελέσει επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όταν είχε τοποθετηθεί σε αυτή την θέση απ’ τον Barack Obama. Η επιβεβαίωση για την πρώτη γυναίκα υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ ήρθε απ’ τον ίδιο τον Joe Biden, ο οποίος τη Δευτέρα ανακοίνωσε επόσημα ότι επέλεξε την πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε και μέλη-«κλειδιά» της οικονομικής ομάδας του, η οποία θα αναλάβει να παράσχει «άμεση οικονομική στήριξη» στη χώρα που έχει πληγεί από την πανδημία κορονοϊού.

Καθώς ξεκινάμε να εργαζόμαστε για να θέσουμε υπό έλεγχο τον ιό, αυτή είναι η ομάδα που θα παράσχει άμεση οικονομική βοήθεια στους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής κρίσης και θα μας βοηθήσει να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας σε πιο ισχυρή από ποτέ

Η Janet Yellen θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα τεθεί επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών εφόσον η υποψηφιότητά της επικυρωθεί από τη Γερουσία.

Ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα που διάλεξε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι o Wally Adeyemo, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η Neera Tanden ως διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού και η Cecilia Rouse στην ηγεσία του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων.

Η Κυβέρνηση του Joe Biden έχει κι άλλες γυναίκες…

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε φυσικά την ιστορία που γράφει η Kamala Harris ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκτός απ’ αυτό, όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία η ομάδα επικοινωνίας του Αμερικανού Προέδρου θα αποτελείται μόνο από γυναίκες.

Ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ορίστηκε η Ελληνικοαμερικανίδα Jen Psaki, πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Βarack Obama.

Διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ορίστηκε η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας, Kate Bedingfield, ενώ εκπρόσωπος Τύπου της Κamala Harris θα είναι η Symone Sanders.

Διευθύντρια επικοινωνίας της επόμενης Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ θα είναι η Elizabeth Alexander,  η οποία διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Joe Biden όταν ήταν αντιπρόεδρος. 

Οι Karine Jean Pierre και Ashley Etienne αναλαμβάνουν αντίστοιχα τις θέσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου και της διευθύντριας επικοινωνίας για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ η Pili Tobar, αναλαμβάνει τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Ο Joe Biden δήλωσε χαρακτηριστικά:

Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη υψηλόβαθμη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Πρόκειται για πρόσωπα, που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους, αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News